dijous, 23 de juliol del 2009

El despropòsit de les obres de la Plaça de l'Estació

Suposo que tothom haureu pogut veure la mala execució de les obres del carrer Carril i la Plaça de l'Estació, sobretot en el tram per on passen els cotxes. Han hagut de reparar-ho en diverses ocasions ja que les lloses del paviment s'enfonsen.

La solució final presa per l'Ajuntament ha estat asfaltar el tram per on passen els vehicles i així ho estan fent actualment i per tant deixar de banda la solució original, que eren les lloses grans. Des de la CUP hem preguntat qui pagarà l'asfaltat d'aquest tram i la resposta ha estat la següent:
  • L'empresa constructora assumia el cost de tota la reparació si es tornessin a col·locar de nou lloses grans perquè és el que deia el projecte constructiu de l'obra i per tant entraria en garantia. Però com al final la solució és l'asfalt aquesta empresa només assumeix la demolició del paviment, que serà d'uns 20.000 € aproximadament, segons l'equip de govern (IiE, ERC i CiU).
  • L'ajuntament assumirà un cost de 22.000 € aproximadament corresponent a l'asfaltat d'aquest tram.
Des de l'equip de govern s'ha reconegut que l'error ha estat en el diseny de l'obra i que per tant el Projecte de l'Obra estava mal pensat ja que aquest tipus de lloses no suporten el pas dels vehicles. Aquest projecte ha estat realitzat per una empresa externa contractada per l'Ajuntament, més concretament un despatx d'aquitectes amb seu a Molins de Rei.

És indignant com l'error d'una empresa externa l'acaba pagant l'ajuntament. No té l'ajuntament arquitectes per a elaborar els projectes constructius o si més no per a revisar-los amb l'objectiu d'evitar aquests errors.

Un cop més s'ha demostrat que la externalització provoca que les obres no es facin de la manera adequada i a més a més ho acabem pagant tota la ciutadania a través dels nostres impostos.

Recordo que el sobrecost de les obres del Canal va sobrepassar els 300.000 € i ara el consol podria ser que només seran 22.000 €. Tot plegat però va sumant i al final s'han de deixar altres coses gràcies a la incompetència d'aquest equip de govern...

La CUP demana més control de l’equip de govern en l’execució de les obres (28-11-2008)

1 comentari:

Anònim ha dit...

Una tal Cateura, per la tele o la ràdio, va explicar que el gruix del cost de les reparacions les cobriria l'empresa que executà les obres i el poc que quedés el pagaria l'ajuntament. Abans, però, negociarien amb els dissenyadors del projecte per tal de compartir despeses.
La realitat, com era d'esperar, és ben diferent i ara ens toca pagar als de sempre.
No només no s'els castiga per fer la feina mal feta si no que al fer-la malament s'asseguren la feina licitada i la de la reforma. Visca!

Alzina