divendres, 9 de febrer del 2007

7 anys després de la "Fede" encara estem esperant

Fa 7 anys de la okupació de la nau de la Federació Obrera en reivindicació de la falta d'espais per la joventut de la vila. La nau en qüestió havia estat cedida per l'ajuntament a l'Assemblea de Joves de Molins per a realitzar un concert mesos abans de l'okupació. I de fet era el magatzem de la brigada municipal.

Un cop es va ocupar van apareixer de cop i volta problemes estructurals irreparables i després de 6 mesos on l'ajuntament deia per una banda que negociaria per l'altra va tirar endavant el desallotjament i posterior enderroc sense notificació prèvia. Si més no era tot bastant sospitós. Es pugui estar d'acord o no amb els fets, el fet evident és que es va perdre una nau.

Setmanes abans del desallotjament més de 100 joves es van manifestar per la vila per demanar un espai pels joves. La resposta de l'ajuntament va ser llogar la nau de can Iborra, una nau que només servia per fer concerts ja que poca cosa més es podia fer.

El conveni per la cessió del local a Remolins va tardar bastants mesos en firmar-se degut a la poca voluntat de l'ajuntament en acceptar l'autogestió que proposava la coordinadora d'entitats Remolins com a mode d'organització de l'espai. Al principi l'ajuntament volia fer pagar a Remolins totes les despeses quan la feina d'aquesta coordinadora era totalment altruista.

Amb el pas del temps, per la falta d'utilitat d'un espai d'aquelles característiques, Remolins es va disoldre i l'ajuntament va deixar de pagar l'alt lloguer de la nau. La nau de Can Iborra havia estat un pedaç al desallotjament del CSO Federació Obrera.

Anys després l'ajuntament segueix sense treballar per tenir un espai pels joves, no només per fer concerts, sino perquè els grups de música assajin, perquè els col·lectius es puguin reunir o guardar material, perquè hi hagi un espai de bar i punt de trobada, .... Evidentment això val diners, però alguna vegada haurem de deixar de gastar-nos diners en arreglar places i carrers quan realment no és necessari i crear un espai pels joves en condicions i decent. Els diners si es reparteixen bé n'hi ha per fer de tot, això si, si es malgasten en propaganda partidista com el Casa de la Vila o en posar-se sous "d'esquerra" de més de mig milió de les antigues pesetes doncs la cosa es complica.

Es tracta de generar en el jovent l'esperit associatiu. Si del contrari ens hem de creure el que deia el Sr. Janés, quan deia que a Molins hi havia molts espais pels joves enumerant entre d'altres la discoteca Ei Two, doncs estarem contribuint a crear una joventut basada en la cultura del "botellón".