dilluns, 18 de juny del 2007

2 morts i ja és estrany que no n'hi hagi més!

Avui dos ciclistes han estat atropellats mortalment per carreteres que conec i per les quals hi he passat sovint. Porto anys fent ciclisme per les carreteres de l'area metropolitana de Barcelona tant els dies laborables com els festius i he viscut moltes situacions perilloses i moltes situacions en la que els conductors actuen amb prepotència i posant la nostra vida en perill.

El cas de Creixell és la N-340 i són trams totalment rectes però això si, amb molta densitat de transit. La culpa del conductor, que anava begut és evident però estic segur que la pena que li caurà serà ínfima, això si el jutge no l'absol com el cas de Corbera de Llobregat de fa uns anys. En la Justícia ja d'entrada no hi confio però encara que hi confiés la pena que li pot caure és mínima. Està clar que si vols matar algú el més rentable és atropellar-lo.

El cas de Bellvei, que tantes vegades hi he passat anant entre Molins i Calafell, són carreteres rectes amb bona visibilitat prèvia per part del conductor. Han dit que el ciclista ha caigut i el conductor no l'ha pogut evitar. La llei diu que el conductor ha d'adelantar al ciclista deixant una distància de 1,5 metres. Jo dubto molt de que si el conductor hagués deixat aquesta distància hagués passat això. En tot cas esperaré a veure que hi diuen les parts.

Cada any moren més ciclistes a les carreteres que dones per maltractaments. Això algú em pot acusar de demagog però és un fet cert. Des de l'administració no es fa practicament res per recordar per exemple que la distància a l'adelantar son 1,5 metres, que els ciclistes podem anar en fila de dos i que en definitiva tenim tan dret com els vehicles a circular per les carreteres.

A veure quan els Mossos d'Esquadra agafen un dia i es pugen sobre una bici i comproven en primera persona els insults i situacions de perill que han de suportar els ciclistes per les carreteres i comencen a perseguir aquestes actituds. Sino quina sortida ens queda? Apuntar matrícules i anar a posar una denúncia que sense més testimonis no servirà de res?

Avui la meva indignació ja és màxima quan a més a més em trobo a la web del Telenotícies una enquesta preguntant si s'ha de prohibir els ciclistes per les carreteres "nacionals". M'ha vingut al cap el cas d'un amic que van atropellar al pont de Quatre Camins i que un agent de la Guàrdia Urbana de Molins de Rei li va dir que perquè anava en bicicleta per allà.

Vull acabar recordant que per desgràcia aquest és un problema que continuarà donant notícies tràgiques ja que existeix una classe política que no fa res al respecte.