dimecres, 12 de setembre del 2007

Onze de setembre unitari a Barcelona

Enguany s'ha tornat a celebrar un Onze de Setembre unitari de l'esquerra independentista convocat per Maulets, la CAJEI i Endavant amb la participació més gran que recordo en els últims anys. La minifestació va iniciar-se a la plaça Urquinaona i va acabar al Fossar de les Moreres, amb la participació segons la Guàrdia Urbana de 4.000 persones i que jo diria que erem més però en fi, tampoc en soc un expert calculant. A l'acte polític del final van intervenir un representant de cada organització convocant i un representant de les CUP.

Al matí també hi hagué diferents actes al Fossar, un d'ells d'homentage a Lluís Maria Xirinachs, però també el tradicional homentage a Gustau Muñoz, assassinat per la policia en la diada de 1978. Des de l'esquerra independentista no volem deixar de banda a les persones que han lluitat per l'alliberament nacional i social del nostre poble.

En canvi, des dels mitjans de comunicació públics del nostre país s'ha silenciat totalment tant els dos homenatges com la manifestació multitudinaria de la tarda. Una mostra més de la manipulació i "cara dura" d'una classe política que fa servir els mitjans de comunicació per tapar les seves vergonyes. Els mitjans però venent a enregistrar imatges però sembla que només ho publicaran si hi ha incidents. Després és trist que haguem de defensar l'emissió de TV3 al País Valencià quan es tracta d'una televisió manipuladora i al servei del Govern, tant ara com abans.

Malgrat tot espero i desitjo que aquest onze serveixi per rellançar el procés d'unitat de l'esquerra independentista. Una unitat que no existeix des del trencament de l'MDT de l'any 1987. L'avenç territorial de l'esquerra independentista i l'avenç de les CUP han de servir de revulsiu d'aquest procés en la creació d'una coordinadora unitària que segurament en breu estarà formada també per les CUP i l'MDT.