dimecres, 19 de setembre del 2007

Terra Lliure, punt final, ara en llibre

Terra Lliure, punt final és explicat pels seus protagonistes principals, i alhora, pels seus coprotagonistes antagònics, sense cap tabú ni tampoc cap limitació de temps. és per això que Terra Lliure, punt final, tot i mantenir l'estructura del documental de gran èxit emès a Televisió de Catalunya, el supera per esdevenir un treball periodístic únic tant en el món del periodisme com en el món de la historiografia.

David Bassa (Granollers, 1971) és redactor de política del programa de TV3 La nit al dia, que dirigeix Mònica Terribas. També per a Televisió de Catalunya ha treballat en diversos especials informatius i ha dirigit dos documentals Memòria de l'infern i Terra Lliure, punt final. Com a periodista també ha estat reporter de TVE a Catalunya i redactor del periòdic El 9 Nou. Durant la seva trajectòria professional ha publicat vuit llibres d'assaig periodístic, sempre al voltant d'episodis bhistòrics i polítics del país. Aquest que teniu a les mans és el treball que, segons paraules de Bassa, culmina molts anys d'estudi de l'independentisme armat a Catalunya.

Cal afegir que aquest documental primer i llibre ara ha aixecat moltes crítiques (1, 2, 3) des de l'extrema dreta quan en realitat és una llicó d'imparcialitat i explica uns fets que tothom ha amagat durant anys. La productora del reportatge ha emès un comunicat contra l'informe del CAC. Per cert, el pròleg del llibre està elaborat pel molinenc Albert Botran, per l'historiador de Sant Vicenç dels Horts Oriol Junqueras i per Ferran Royo.