dimarts, 11 de desembre del 2007

L'Ajuntament de Molins de Rei incompleix la llei de manera voluntaria

Artículo 14

1. Todos los miembros de las Corporaciones Locales tienen derecho a obtener del Alcalde o Presidente o de la Comisión de Gobierno cuantos antecedentes, datos o informaciones obren en poder de los servicios de la Corporación y resulten precisos para el desarrollo de su función.

2. La petición de acceso a las informaciones se entenderá concedida por silencio administrativo en caso de que el Presidente o la Comisión de Gobierno no dicten resolución o acuerdo denegatorio en el término de cinco días, a contar desde la fecha de solicitud.

3. En todo caso, la denegación del acceso a la documentación informativa habrá de hacerse a través de resolución o acuerdo motivado.

Aquest és l'article 14 del Reglament Orgànic de Funcionament (ROF) que regula el funcionament dels ajuntaments quan no es diposa de Reglament Orgànic Municipal (ROM) i a Molins de Rei no en tenim. Aquest article diu clarament que qualsevol regidor pot demanar qualsevol informació existent a l'Ajuntament i se li ha de facilitar en un termini màxim de 5 dies laborables (els dissabtes també compten).

Des de la CUP vàrem demanar una sèrie de documents entrats pel registre d'entrada i sortida de l'Ajuntament el passat 13 de novembre i uns altres documents el 3 de desembre. A dia 11 de desembre no ens han donat cap resposta.

De la primera petició han passat 22 dies hàbils quan la llei en determina 5 dies. Els documents solicitats no requereixen més feina que el fet d'escanejar els documents. Està clar que no hi ha voluntat de passar-los en el termini que marca la llei per veure si ens cansem d'utilitzar la via de demanar documents del registre.

Els grups municipals tenim accés a mirar tots els documents que entren o surten de l'ajuntament i fins ara cap grup municipal en feia gaire seguiment. Des de la CUP estem fent l'esforç de mirar cada dia els centenars de documents que entren o surten de l'ajuntament i no ho fem perquè ens agradi perdre el temps sinó perquè ja hem descobert com per exemple es gasten quasi 3.000 € en un catering, com es gasten 989 € en un dinar per periodistes, com algun treballador municipal denuncia que no li donen feina, i d'altres coses que estan intentant ocultar.

13 comentaris:

Lu ha dit...

Bones Àlex!!! Malauradament la majoria d'Ajuntaments incompleixen el ROF o el ROM, segons el cas.. o el compleixen segons l'interès.

A Valls estem cansats de denunciar que al ROM hi posa que els plens municipals s'han de fer al vespre, i no al matí com es fan ara (cosa que impedeix l'assistència a molts i moltes ciutadanes), i aquest només és un incompliment...

...enfi, cal seguir donant canya i denunciant aquests incompliments. No obstant, si algú coneix alguna manera eficaç per evitar que els equips de govern segueixin incomplint la llei... xiuleu!!I aviseu-me!!

Àlex.. a veure si m'escrius, que això de ser regidor pel que es veu et fa estar fora de joc!! ;-)

Una abraçada!!

Anònim ha dit...

Doncs sí que feia falta a Molins un grup municipal que sigui lleial al poble que l’ha votat i no als interessos particulars del seu partit!!!

Ja ens ho imaginàvem que no tot anava sobre rodes i per això us varem votar, però no creiem que hi hagués tanta corrupció.

Gràcies a la CUP una vegada més.

Si seguiu així la verdadera democràcia i el poble de Molins us ho agrairà.

Anònim ha dit...

Como podemos comprobar, tanto el alcalde como el regidor d'ESG Franch utilizan el mecanismo de no querer facilitar información municipal para perpetuarse en el poder. Sabemos que la información es poder y por lo tanto no les interesa que los ciudadanos tengan información de su mala gestión política. Alex, seguit escarbando que al final encontrareis lo que estais buscado.

Anònim ha dit...

UN REGALO.

Por cierto, sabeis algo de una empresa privada que a finales del 2005 cobro casi doce mil euros para pilotar el proyecto de POLICIA DE PROXIMIDAD en Molins de Rey. Existe una resolución de alcaldia que lo demuestra.

Anònim ha dit...

OTRO REGALO PARA ALEX

Porquè no pides el informe de evaluación IE-0104-B-SPA-HSE-161203-3471 correspondiente a la revisión de evaluación de riesgos laborales realizada en el centro de trabajo ubicado en la calle Rubio i Ors 8 de Molins de Rei GUARDIA URBANA el 27 de octubre 2004, por parte de CCM Prevención ?

Àlex Maymó i López ha dit...

Primer de tot dir-vos que no fa falta que ens doneu les gràcies. Només intentem fer-ho com ho hauria de fer tothom!

Respecte a com fer que els equips de govern no incompleixin la llei ens queda sempre la via administrativa però segurament el judici es farà al cap de 2 o 3 anys i ens donarà la raó però llavors el document ja no servirà de res. L'altra via, que considero més eficaç, és fer córrer la notícia per tots els mitjans que tinguem.

Referent als "regals" en prenc nota i ho preguntaré a la Comissió Informativa de la setmana vinent i ja us informaré del que em diuen. I com més informacions que em passeu millor, que nosaltres ja ens va bé perquè sinó és dificil enterar-se de depèn quines coses.

Salut!

Anònim ha dit...

Sobre aquests 'regals' que et fan, jo de tu aniria una mica amb compte Àlex. Mirar a veure de què va abans de preguntar-ho a l'ajuntament, perquè algú anònim, que sap tant, que escriu en castellà i escriu coses com Molins de Rey... potser en algun moment et cola algun gol i et fa quedar malament a tu i a la CUP quan ja no li interessi que destapeu coses o que sigueu ben vistos...

Compte.

Anònim ha dit...

Accountability no miente. Los datos facilitados son correctos. El nombre de la empresa adjudicataria es CEDEPRO, y la resolución esta fechada en diciembre 2005

Accountability.

Anònim ha dit...

El informe IE-0104-B-SPA-HSE-161203-3471 tiene 33 paginas y esta firmado por Franc.... Moral.....Tècnic en Prevenció CCM+PREVENCIÓN

No tiene desperdicio.

Que aproveche.

Anònim ha dit...

Mas datos? 18-10-2004 SE REALIZÓ LA INSPECCIÓN DE LAS DEPENDENCIAS DE LA POLICIA LOCAL DE MOLINS DE REY

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola,

Primer de tot donar les gràcies per les informacions que ens heu donat.

Evidentment aquestes informacions podrien ser falses ja que escriure en un comentari ho pot fer qualsevol però com sempre ho preguntarem primer a la Comissió Informativa, que és una reunió que no és pública.

Un cop tinguem la informació ja serà el moment per fer-ho públic però sempre contrastant amb l'altre part i mirant la documentació de cada cas.

De moment, totes les informacions que se'ns ha demanat que preguntéssim eren veritat.

Igualment mai farem públic res sense contrastar-ho abans.

Salutacions

Anònim ha dit...

Alex, los gatos de celebración de la fiesta patronal de la Policia Local de Molins de Rey, van a cargo de los contribullentes?

Àlex Maymó i López ha dit...

Doncs suposo que les despeses de la Festa Patronal de la Guardia Urbana si que es paguen amb diners de l'ajuntament però la veritat és que no hi ha assistit mai i no sé el que es fa. En que consisteixen i quan es fan?