dimecres, 16 de gener del 2008

Ara hem de demanar seguretat al pont del riu

El Ministerio de Fomento ha aprovat l’estudi informatiu que determina el projecte que s’ha de fer a Molins de Rei per millorar els seus accessos. Es construirà un nou vial al sector de la Granja i una rotonda al pont de la N-340. El pressupost del projecte és de 35,6 milions d’euros.

Nosaltres, des de la CUP, ja vàrem dir que estàvem en contra del nou vial que connectés l'autovia que baixa de Vallirana amb la Granja. Creiem que amb aquest nou vial i si es tira endavant la Nova Urbanització de la Rierada - Vallpineda (amb 600 cases) s'acabarà fent el Vial de Cornisa. Amb els milions que costa fer aquest nou vial es podria invertir en Transport Públic. Invertir en més carreteres, mentre no es millora el transport públic, acaba saturant en el futur també aquest vial.

Respecte a la rotonda que es farà al pont de la N-340 creiem que serà positiva quan estigui connectada amb el vial que vindrà des del Polígon del Pla passant per darrera la "Llave de Oro". Aquesta rotonda millorarà una mica la seguretat dels nombrosos ciclistes que creuen el pont. S'ha d'aprofitar l'obra per aconseguir una passarela segura per ciclistes i vianants. Molins de Rei està molt aprop de Sant Vicenç i Pallejà i amb condicions de seguretat segur que molta gent optaria per anar-hi en bicicleta o a peu.

Actualment per qui no s'hagi fixat, tant si es va en una direcció o l'altre, quan estem just abans d'entrar o sortir de Molins, el vianant o ciclista ha de creuar 3 carrils de cop. Els cotxes en teoria han d'anar a 60 km/h però molts cops van més ràpid. En aquest punt hi ha hagut diferents accidents i ara si es reforma s'ha d'eliminar el perill.