divendres, 18 de gener del 2008

Novetats en la política municipal

Aquest matí a les 8:30 hem tingut reunió de la Junta de Portaveus i se'ns ha passat el Pla d'Actuació Municipal (PAM) pel mandat 2008-2011. Després de més de 6 mesos de les eleccions municipals per fi tenim la proposta del PAM, que s'acabarà votant en el ple del mes de febrer.

Aquest document és molt important perquè recull quines seran les actuacions més importants que farà l'equip de govern en els propers 3 anys i mig. Ara s'obriran les rondes de negociació política i ja veurem com queda definitivament.


Ahir dijous es va reunir la Comissió de Participació (formada pels 6 portaveus dels grups municipals) per primera vegada des de les eleccions.L'equip de govern creu que abans de l'estiu tindrem aprovats el Reglament de Participació i es constituirà el Consell de Vila. El Reglament Orgànic Municipal (ROM) es preveu que s'aprovi abans de final d'any. El Pla de Participació aprovat al gener de 2007 preveia que totes aquestes actuacions s'havien d'haver fet en el 2007.


Així doncs estem parlant de 6 mesos o més de retard. El més greu és en el cas de la constitució del Consell de Vila. Primer es va encarregar un informe a l'equip investigador del postgrau de l'UAB. Aquest informe no va agradar i ara s'ha encarregat un al Col·legi de Politòlegs i Sociòlegs, que estarà llest el mes d'abril.


Aquests dos informes han costat uns 24.000 €. Tots aquests diners gastats perquè ens facin un informe que igualment haurem de discutir a Molins de Rei i segurament modificar si volem que el Consell de Vila no sigui una còpia d'algun existent a un altre lloc i que la majoria no funcionen. L'equip de govern diu que aquests informes s'han pagat amb una Subvenció de la Diputació de Barcelona per la Consitució del Consell de Vila però si s'haguessin estalviat aquests diners ara els podrien gastar en algun altre concepte relacionat amb el Consell de Vila. Personalment crec que el Consell de Vila funcionarà si realment hi ha un debat a Molins de Rei i s'aconsegueix un debat real amb el teixit associatiu i amb la gent que vulgui participar. Si ens basem en informes fets des de fora anirem malament.