dilluns, 3 de març del 2008

El govern colombià no vol la pau



Aquest cap de setmana ha estat assassinat Raul Reyes, un dels guerrillers històrics de les FARC-EP a mans de l'Exèrcit Colombià en territori d'Equador. Precisament era un dels guerrillers més implicats en les negociacions per alliberar diferents ostatges que tenen la guerrilla i donar continuïtat així als últims alliberaments que les FARC han fet sense cap contraprestació.

El conflicte armat entre les FARC-EP i l'altre grup guerriller d'ELN amb l'estat colombià fa més de 40 anys que s'allarga i ha causat molt patiment entre el poble colombià. Com tots els conflictes armats la única solució passa pel diàleg i per la resolució pacífica del conflicte. El govern pro-ianqui del Sr. Uribe ha desactivat els paramilitars d'extrema dreta arribant a una solució dialogada però sembla que amb les guerrilles la seva intenció és la contraria.

I no podem oblidar que la ma dels EEUU està darrera del president Uribe i per tant cal seguir denunciant que la intenció del govern colombià és continuar amb el conflicte armat i intentar posar pals a les rodes a qualsevol intent del govern veneçolà per trobar una solució dialogada.

És evident que el conflicte armat a Colòmbia és complexe però és que estem parlant d'un estat on no totes les idees es poden defensar amb igualtat de condicions. La Unión Patriótica de Colombia va ser un partit creat l'any 1985 per defensar els plantejaments polítics de la Guerrilla però fou eliminat del mapa literalment pels paramilitars, elements de les forces de seguretat de l'estat i pels narcotraficants. En total foren assassinats 8 congressistes, 13 diputats, 70 regidors, 11 alcaldes i milers dels seus militants.

En el vídeo hi ha una intervenció de Raul Reyes gravada fa pocs dies on explica entre d'altres coses la proposta de les FARC-EP en la qüestió del "canje humanitario".