diumenge, 20 d’abril del 2008

Aquest dimarts presentació del llibre "Globalitza...què?"

Aquest dimarts 22 d'abril es farà l'acte de presentació del llibre "Globalitza...què?", a càrrec de Josep Villarroya, professor d'institut i militant d'Endavant (OSAN) de València. L'acte està organitzat per la secció local de Molins d'aquesta organització i es farà al Local de la CUP (C/ Verdaguer 62 de Molins) a les 20:00 hores.

Una conversa entre uns alumnes i el seu professor és el fil conductor d'aquest llibre. Una conversa planera però estructurada en la qual es van tractant punt per punt els temes clau que defineixen la globalització econòmica en el context del capitalisme i la ideologia neoliberal. Molt ràpidament situem l'autor i les fonts de les que beu. Ens les mostra de forma precisa i conscient.

Perquè allò que cerca el llibre és la reflexió i el compromís. Remoure les consciències i ajudar a orientar l'acció. Així, durant la conversa anem trobant les cançons d'Obrint Pas, o de l'Ovidi Montllor, les cites de pel·lícules com Matrix o Temps Moderns, les al·lusions a la feina del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans, o de Malcom X o les referències bibliogràfiques d'en Justo de la Cueva o d'en Galeano.

Davant l'incessant propaganda neo-liberal a la qual estem acostumats és més imprescindible que mai una eina com aquest llibre. L'autor defineix de forma precisa conceptes com la plusvàlua, la precarietat laboral, el deute extern, les regles del comerç internacional, o la situació de les nacions sense estat en el context de l'economia global. Recolza les definicions en les dades econòmiques i estadístiques de diferents organismes internacionals, tal com ho faria un professor a una classe. I esperona els nois a pensar i cercar per ells mateixos.

Villarroya ha plasmat les converses i els temes que estan avui dia en discussió en els col·lectius polítics del país. Per aquells que es quedin amb les ganes d'aprofundir més a nivell teòric, no passeu per alt l'apartat d'enllaços i llibres d'interès, ja que són una bona referència. Ve del Sud i sense embuts.

Més sobre el llibre: Un altre món és imprescindible. Ressenya de l'Accent

4 comentaris:

Anònim ha dit...

On i quan és la presentació?
Gràcies

Anònim ha dit...

Ho diu al text!

Dimarts, 22 d'abril a les 20 hores al local de la CUP de Molins de Rei (C/ Jacint Verdaguer, 62).

Àlex Maymó i López ha dit...

El primer comentari té raó perquè al principi m'ho havia deixat i ho vaig rectificar. Gràcies per avisar!

Anònim ha dit...

Simplement comentar:

Que al CASAL POPULAR DEL SÉNIA (Vinaròs), es farà una nova precentació del llibre de Josep Villarrolla, i al mateix temps, es farà exposició de Roger Ferriols
(autor de "Tornarem a lluitar") que ens portarà al Casal el pròxim 17 de maig de 2008.

SALUT!