divendres, 4 de juliol del 2008

La Raó del Regidor del mes de juliol

A continuació us penjo el que he dit avui en l'espai radiofònic de la "Raó del regidor" d'aquest mes de juliol:

Bon dia Molins de Rei,

El passat diumenge 8 de juny la CUP vàrem realitzar una Assemblea Oberta a militants i simpatitzants per valorar el primer any de la CUP a l’Ajuntament. Aquests primers 12 mesos han servit per aprendre com funciona un Ajuntament però també creiem que hem començat a demostrar que una altre manera de fer política és possible.

Com a regidor he participat en 12 plens, en més de 50 comissions informatives i juntes de portaveus, en les reunions dels 9 Consells Municipals existents, en les reunions dels 4 plans sectorials que s’han debatut, en reunions amb 6 regidors/es diferents de l’equip de govern per tractar algun tema en concret i també ens hem reunit amb entitats diverses de la vila.

Sempre hem intentat per una banda exercir d’oposició seguint d’aprop la gestió municipal però també hem presentat propostes i fins i tot en el cas del Pla d’Actuació Municipal vàrem aconseguir el compromís de l’equip de govern per tirar endavant propostes de la CUP. En els últims dies alguns han intentat amagar aquest fet però des de la CUP seguirem en la mateixa línia d’actuació. En els plens municipals hem presentat 10 mocions i 15 preguntes a l’equip de govern. També hem gestionat més de 30 propostes que ens han traslladat els vilatans i vilatanes, majoritàriament a través de milloremmolins.cat.

Tota aquesta feina en moltes ocasions no té tanta repercussió en els mitjans de comunicació malgrat que a través del nostre butlletí hem intentat informar-ne. En l’últim ple municipal ja vàrem expressar que necessitem debatre entre els grups municipals com des de l’oposició es poden articular les nostres propostes. Quan des de l’oposició es presenta una moció se’ns acusa d’oportunisme. En molts aspectes estem esperant que l’equip de govern posi a debat diferents plans que ja fa mesos que estem esperant: el Pla de Mobilitat, el Reglament de Participació, El Pla Local d’Habitatge, El Pla Director de Centre Vila, la constitució del Consell de Vila, etc…

Esperem que des de l’equip de govern no continuïn fent oposició de l’oposició i poguem debatre entre tots i totes aquells temes que tant necessita Molins de Rei. Així com a mínim des de l’oposició no ens farà falta prendre la iniciativa i no serem qualificats d’oportunistes, demagògs, populistes i manipuladors…

Bon dia i bones vacances per tothom!