divendres, 26 de setembre del 2008

Madrid ens deu 1 milió d’euros

Ja en alguna ocasió he parlat en aquest bloc sobre la història del milió d’euros que ens deu el Govern de l’Estat Espanyol en concepte d’una subvenció per la reforma del Mercat Municipal de Molins de Rei.

El Govern Espanyol va otorgar ja fa uns quants anys una subvenció de 2 milions d’euros per a la realització de l’obra. Després d’uns suposats errors per part de l’ajuntament a l’hora de sol•licitar la subvenció i després que el govern espanyol hagi allargat aquest durant uns quants anys vàrem arribar al 2007.

En els Pressupostos Generals de l’Estat de l’any 2007 es va incloure una partida de 2 milions d’euros per pagar aquesta subvenció. Al mes de desembre de 2007 l’Ajuntament de Molins va haver de firmar un conveni pel qual només es pagaria 1 milió durant el 2007 i l’altre milió es pagaria aquest 2008. De moment aquest milió no s’ha pagat i la cosa no està gens clara.

En les passades eleccions generals del mes de març de 2008 el Sr. Zapatero ens va vendre la història de que el govern sabia gestionar bé i per això havien tingut un superàvit en l’exercici 2007. En veritat això és un engany, un engany més del Sr. Zapatero, ja que si deixes de pagar partides que tenies previstes és fàcil que et sobrin diners.

Com que la obra del Mercat ja està acabada fa temps i està practicament pagada del tot, l’ajuntament va haver de demanar un crèdit al banc per pagar les obres ja que no havia arribat la subvenció de l’estat. Tots els molinencs i molinenques hem pagat amb els nostres impostos els interessos d’un crèdit que no hagués estat necessari si tot s’hagués fet millor.

No entraré a valorar ara si les coses es van fer bé fa 3 o 4 anys per part de l’Ajuntament ja que m’interessa que arribin aquests diners ja. Aquí només hi ha un motiu polític i estic segur que si l’alcalde de Molins fós el Sr. Xavi Paz (PSC-PSOE) ja tindríem els diners fa temps.

Davant d’aquesta situació em plantejo dues hipòtesis:

1- El PSC-PSOE vol perjudicar les finances de l’ajuntament de Molins per treure rendiment electoral i per tant està retardant premeditadament el pagament del milió d’euros i el PSC de Molins de Rei està utilitzant suposades irregularitats de fa uns anys per justificar “lo injustificable” actualment.
2- Realment el PSC de Molins de Rei està presionant perquè es solucioni el cas ràpidament i des de Madrid no els hi fan cas.

Personalment penso que ens trobem davant la hipòtesis 1 ja que la hipòtesi 2 ha quedat descartada amb el temps ja que portem anys amb aquesta història i sembla que la influència del PSC de Molins no l’han fet servir per res. Si el Sr. Xavi Paz de debò vol que es retorni aquest milió d’euros que es comprometi conjuntament amb la resta de regidors/es del seu grup a dimitir dels seus càrrecs si el seu propi partit polític no soluciona aquest cas immediatament.

Això per desgràcia no passarà perquè n’hi ha que prefereixen mantenir les seves poltrones a qualsevol preu i sempre quedar bé amb un partit com el PSC-PSOE, on es pot “trepar” facilment fins a càrrecs importants dins de la política catalana.Un cop més es demostra que els interessos de Madrid o Barcelona passen per sobre dels interessos de Molins de Rei.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Què vol dir això de:

"No entraré a valorar ara si les coses es van fer bé fa 3 o 4 anys per part de l’Ajuntament ja que m’interessa que arribin aquests diners ja. Aquí només hi ha un motiu polític i estic segur que si l’alcalde de Molins fós el Sr. Xavi Paz (PSC-PSOE) ja tindríem els diners fa temps"

Demanar responsabilitats no és incompatible amb la lluita per rebre la subvenció que és nostre. Amb els diners que paguem d'interessos als bancs es podrien fer moltes coses a Molins!!!

Que ja t'han comprat els d'Iniciativa? Si fos així seria una llàstima...la CUP prometia molt...espero, pel bé de tots, que hagi estat un lapsus...

Ànims i endavant, un altre món és possible

Anònim ha dit...

El post anterior sembla escrit per un simpatitzant por subtil del PSC-PSOE. Ni que fóssim nens de parvulari. Si l’Alex va entrar fa poc a l’ajuntament, és prudent de no valorar quines accions es van fer fa 3 o 4 anys, al contrari que les accions presents i aquestes apunten clarament a un ús partidista dels senyors del PSC-PSOe envers al diners que el govern espanyol deu a Molins. Siguem clars i no intoxiquem, el PSC-PSOE fa un ús partidista perquè se li refot Molins i la seva gent, sinó que li diguin al senyor Xavi Paz, que va deixar el seu treball de fisioterapeuta per anar a un ajuntament amb un càrrec important, un ajuntament socialista està clar. Això és treballar per Molins.

Àlex Maymó i López ha dit...

Com podràs comprovar encara no m'ha "comprat" Iniciativa. Ja vaig fer un altre article parlant més del passat d'aquest tema però crec que el més important ara és saber perquè no s'executa una partida pressupostaria dels Pressupostos Generals del 2007 i arriben els 2 milions d'euros a Molins. Només ha arribat un milió quan en teoria va haver-hi superàvit en l'any 2007.

Espero haver-me explicat millor.

Salutacions