divendres, 17 d’octubre del 2008

El descontrol de les antenes de telefonia mòbil

Aquesta setmana, des de la CUP ens hem reunit amb la Plataforma Molins sense Antenes perquè l’Ajuntament està incomplint els compromisos que van adoptar amb els veïns i veïnes.

És cert que l’ajuntament va obrir un expedient sancionador a Telefonica per la instal•lació il•legal de 4 antenes en l’edifici de l’Avinguda València 14-16 però es va comprometre a aplicar mesures cautelars consistents en ordenar la desconnexió de les 4 antenes ja que el procés judicial pot allargar-se durant anys.

En la mateixa reunió hi havia una veïna de l’edifici del carrer 11 de setembre on hi ha instal•lada una antena i on la companyia telefònica ha instal•lat un generador que fa molt soroll, sense el permís dels veïns i veïnes.

Avui mateix també m’han avisat que en l’edifici de la Plaça Catalunya han instal•lat més antenes de manera il•legal. La majoria d’antenes del nostre municipi han estat col•locades de manera il•legal i en la majoria dels casos l’ajuntament ha mirat cap a una altre banda.

Alguns molinencs i molinenques ja fa anys que denuncien aquestes situacions irregulars i de moment l’Ajuntament només ha obert un expedient pel cas més polèmic però hi ha més casos en els quals no s’ha fet res. També és culpa de l’ajuntament que Molins de Rei no tingui un Pla d’ordenació de les antenes de telefonia mobil. Amb aquest Pla s’hagués pogut regular previament on s’han de col•locar aquestes antenes.

La situació actual és que les Companyies de Telefonia actuen de forma il•legal perquè saben que dificil seran retirades les antenes però l’ajuntament ha passat totalment del tema durant anys i encara a dia d’avui no ha posat el fil a l’agulla per actuar en tots els casos. És important que sigui l’ajuntament qui prengui la iniciativa perquè sino els ciutadans se senten indefensos davant de grans companyies que només actuen per interessos econòmics.

Des de la CUP tornarem a reprendre aquest tema amb força i farem tot el possible perquè es posi ordre a aquesta situació. Esperem que l’equip de govern rectifiqui d’una vegada per totes i faci la feina que ha de fer.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Si les antenes hi són és perquè tots fem anar el mòbil.
Qué voleu fer amb elles? El mateix que amb la resta de porqueries humanes? Amaguem les nuclears a casa del veí, les deixalles a la muntanya, les defecacions al riu.

I les nocives antenes, on les voleu amagar? Allà on siguin faran mal.

No us confongueu. No dic pas que es quedin allà on són perquè ja ho sé que són perjudicials.

Si realment hem de viure amb els mòbils i conviure amb les antenes potser que comencessim a exigir major protecció contra les radiacions. La resta és anar traslladant el problema d'un lloc a un altre.

Núria

Anònim ha dit...

Heu sentit a parlar del Moviment pel decreixement?
Us envio un link:

http://polaris.moviments.net:8000/es/decreixement-degrowth-cat-cas-eng


Segur que necessitem tants mòbils i tant desgast del planeta?

Àlex Maymó i López ha dit...

Tens raó Núria. Crec que en aquest tema el que si podem exigir a les administracions és que posin ordre a aquest descontrol i es pugui estudiar a fons el tema.

Si que he sentit a parlar del decreixement i n'he llegit alguns articles i la idea em sembla molt interessant. La tecnologia crec que és aprofitable però el problema és el consumisme i com aquesta tecnologia s'implanta de manera massiva.

Un exemple serien els cotxes. Amb un transport públic raonable i amb unes ciutats compactes realment no seria necessari que cadascú tingués 1 cotxe sinó que amb un sistema públic de debò de lloguer de vehicles podríem llogar un vehicle el dia que realment fós necessari o urgent.

Això es podria aplicar a molts altres temes.