dilluns, 6 d’octubre del 2008

La Raó del Regidor del 3 d'octubre de 2008

A continuació us adjunto el comentari radiofònic "la raó del regidor" que vaig fer el passat 3 d'octubre a Radio Molins de Rei:

Bon dia Molins de Rei,


Aquesta setmana des de la CUP volem parlar de la Festa Major d’enguany. Crec que podem afirmar que tenim una molt bona Festa Major i tot això és gràcies, principalment, a totes les entitats de la vila, que dediquen moltes hores a fer que la nostra sigui una celebració popular i participativa.


Hi ha una gran diversitat d’activitats ja que és impossible participar-hi a totes i fins i tot es donen casos en que coincideixen més d’un acte a la mateixa hora. Hi ha tradicions molt consolidades i com cada any hem tingut novetats com la presentació d’una nova Txaranga o el nou recorregut de 10 km en la Cursa de Sant Miquel, en la qual vaig tenir la sort de participar-hi.


En la nostra Festa Major tenim una oferta cultural i musical variada nacionalment parlant però podem estar contents de tenir una molt bona oferta cultural dels Països Catalans, amb expressions culturals d’arreu del nostre país com els Gegants vinguts del País Valencià i les Illes o l’actuació del grup valencià La Gossa Sorda.

També tenim una cultura popular i participativa molt arrelada com el Camell, el correfoc, l’estirada de corda, el sopar popular i molts altres actes que fan de les nostres festes un referent a nivell comarcal.


I com deia al principi, tota aquesta diversitat d’actes és gràcies al treball de molts molinencs i molinenques que dediquen part del seu temps durant tot l’any a fer que les diferents entitats de la vila continuïn existint. La gent que formem part de la CUP també formem part de diferents entitats, cadascú segons les seves preferències, i ho fem perquè creiem que des del teixit associatiu es pot construïr una vila més viva i socialment més cohesionada i per tot això us aninem a tots i totes que també hi participeu. Construïr un millor Molins de Rei no és només cosa de l’ajuntament i dels partits polítics sinó que la societat civil és bàsica i de retruc així també aconseguirem una Festa Major cada cop més participativa i popular.