divendres, 31 d’octubre del 2008

Vaga del personal de neteja de les escoles

El proper dilluns i dimarts, dies 3 i 4 de novembre, hi haurà vaga de les treballadores de neteja de les escoles de Molins de Rei. Aquest servei de neteja està adjudicat a l’empresa CLECE. Aquesta empresa ja ha tingut diferents conflictes laborals en altres poblacions degut al tracte que té l’empresa amb el seus treballadors/es.

Sembla ser que properament s’acaba la concessió i s’haurà de tornar a portar a concurs l’adjudicació d’aquest servei i l’empresa CLECE vol intentar reduir el número de treballadores a cada escola per poder presentar una millor oferta econòmicament parlant.

Des de la CUP tornarem a exigir que aquests serveis no s’externalitzin perquè després els fets ens demostren que les condicions laborals dels treballadors/es no són bones i a més a més en un servei com la neteja de les escoles és fàcilment assumible per l’ajuntament perquè no es necessiten màquines especials ni suposaria un gran esforç en l’adquisició del material necessari. El més important de tot és que amb una gestió directa de l’Ajuntament tindrem unes treballadores amb condicions més dignes ja que és més fàcil exigir-ne els seus drets que no pas a una empresa tan gran com CLECE.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bones, tan sols dir que estava passejant pel teu bloc i veig que a Molins hi ha "vidilla". De fet, he arribat a través del Bloc del M. Zaragoza i dels diferents confidencials. A aquest senyor el tenim a Sant Quirze de càrrec de confiança d'aquells que cobren 3000 eurikis.
J.F jofersq@gmail.com

Àlex Maymó i López ha dit...

No és estrany el cas del Miguel Zaragoza, en el PSC de Molins la majoria de regidors/es i persones importants del partit estan col·locats en algun ajuntament o institució governada pel PSC. Més que un partit és una agència de col·locació....

Toni.Rico ha dit...

Hola Alex, a Girona vam viure la mateixa situació en el 2007 i la CUP vam treballar colze a colze amb totes les dones de la neteja afectades que es van declarar en vaga. Si necessitu qualsevol cosa de les que vam fer per aquí dalt ens ho dius i et passarem el que necessiteu de material (mocions, etc...)

Salut i records des de terres del nord

Anònim ha dit...

La tendència neoliberal és privatitzar tots els serveis públics: sanitat, ensenyament, transport, etc
Ja hem vist que quan els negocis privats fan fallida és l’estat el que té de posar els diners (que són de tots) per salvar del col•lapse. Un exemple bén actual és l’injecció de capital que els estats tenen de fer a les banques privades per evitar la fallida del sistema financer mundial.
Perquè no són més intel•ligents i s’estalvien 1 pas:
EVITAR PRIVATITZAR, PERQUÈ DESPRES SEGUR QUE TIDRAN DE TORNAR A NACIONALITZAR
La superexplotació de les persones pot donar resultat a curt plaç i algú hi guanyarà molts diners, però a la llarga sempre fallarà
No és un argument prou bo per a l’ajuntament?
Abans a les empreses de treball temporal n’hi deien PRESTAMISTES.
No te’n recordes Sr Frank de quan tu criticaves aquesta pràctica a Gallina Blanca?
Ara està a les mans del teu partit aplicar el que eren els teus principis quan eres jove i tenies ideals.

Àlex Maymó i López ha dit...

Moltes gràcies Toni. Al final però la vaga no s'ha portat a terme perquè CCOO i l'empresa han arribat a un acord en l'últim moment.

Al mes de març s'acaba la concessió del servei de neteja i s'haurà de tornar a fer un concurs públic. Des de la CUP defensarem que es recuperi aquest servei i es gestioni directament des de l'ajuntament.

Ho explica molt bé l'últim comentari. Externalitzar-ho és sinònim de precarietat i mal servei.