divendres, 14 de novembre del 2008

Gestos de cara a la galeria

En els últims mesos s’està accentuant una situació de crisi que ve de lluny. Ja fa anys que els treballadors i treballadores estem veient com l’augment dels preus dels productes més bàsics ha estat força alt des de la introducció de l’euro i també hem vist l’augment del preu de l’habitatge o també la pèrdua de drets laborals.

Ara la majoria de partits polítics tradicionals estan aplicant certes mesures d’austeritat per quedar bé davant de la ciutadania però totes aquestes mesures s’haurien d’aplicar sempre. Aquí a Molins va haver-hi un augment de més del 33% dels sous dels polítics sense que cap dels partits polítics ho anunciés durant la campanya electoral.

Aquest augment dels sous representarà una despesa de 840.000 € durant la legislatura 2007-2011. Per tant cada any costarà 210.000 €.

En l’últim ple, els mateixos partits que van aprovar l’augment de sous, ICV, PSC, ERC i CiU, ara han aprovat congelar els sous dels polítics. Des de la CUP ens vàrem abstenir perquè creiem que s’havia d’anar més lluny i reduïr els sous. La congelació de sous només representarà un estalvi de 12.000 €, només un 5,71% sobre el que representaria tornar als salaris de l’any 2007.

El passat 6 de novembre, la secció local d’ERC a Molins de Rei ha emès un comunicat amb 11 mesures per l’austeritat, entre les quals destaca la reducció dels sous dels polítics però sense concretar cap quantitat. També trobo curiós que es proposi realitzar els dinars de treball en restaurants de menu. Directament aquests dinars no s’haurien de fer!

El futur més imminent ens demostra si ERC pressionarà o no perquè s’apliquin aquestes mesures. Sincerament crec que es una estratègia per quedar bé davant de la ciutadania i deixar en evidència a la resta de partits de l’equip de govern (ICV i CiU).

És un nou engany en tota regla. Al passat mes de juny des d’ERC se’ns va titllar de populistes i demagogs per demanar una rebaixa dels sous i ara ho proposen ells. En política s’ha de ser coherents però malgrat tot estarem contents si al final es rebaixen el sou perquè representarà un estalvi per l’ajuntament. Els vilatans i vilatanes ja son prou inteligents per veure com canvien d’opinió alguns i potser el fet que hi hagi gent de la llista d’ERC que va firmar per la rebaixa dels sous els hi ha fet mal...


4 comentaris:

Anònim ha dit...

ALEX, PIDE INFORMACION SOBRE UNA COMIDA A CARGO DEL AYUNTAMIENTO

RESTAURANT CAN VALLDAURA
C/ JOSEP TARRADELLAS, 12 2ON 1A
CERDANYOLA

SETIEMBRE 2006

ACCOUNTABILITY

Anònim ha dit...

Hola,
doncs aquestes 11 mesures (utilitzar transport públic, reduir consum de paper, reduir dinars o anar de menú...) jo ja fa temps que em veig obligada a seguir-les. És per això que quan es van apujar exageradament el sou de regidors la gent es va enfadar tant.

I han trigat un any a adonar-se'n!
Sempre triguen un any a saber què és el què és bo per a la vila?

Aquestes són paraules buides. Ho diuen, queden bé i continuen cobrant el mateix. Uns angelets!

Núria

Anònim ha dit...

Raó no et falta en l’article. A més de coherència, afegiria lògica i realisme. Això ho dic per la defensa aferrissada que fas del sindicats majoritaris a l‘ajuntament de Molins. Seré clar, són una vergonya, un mal exemple pels treballadors, manipuladors (només vull recordar com van aprovar l’últim conveni, sense deixar-lo llegir abans de votar). Si no hi haguessin les baixes que hi ha, no s’hagués de contractar treballadors a preu d’or per substituir baixes més que dubtoses, si la productivitat fos bona, etc no t’has preguntat els diners que estalviaria Molins? Vols que recordi treballadors que poden treballar però que no treballen per la causa que sigui? Crec que s’ha de criticar, però també cal criticar els plantejaments de cadascú.

Àlex Maymó i López ha dit...

Spamolins, només volia comentar-te que jo no defenso aferrissadament els sindicats majoritaris de l'ajuntament de Molins de Rei. Alguna vegada hauré manifestat que estic d'acord amb alguna de les seves peticions però també se que el que comentes tu també passa però no es pot generalitzar. A l'ajuntament hi ha de tot. Hi ha gent que treballa i hi ha gent que s'escaqueja, com passa a totes les administracions per desgràcia...