dilluns, 29 de desembre del 2008

Aprovada la moció de la CUP per la redacció d’un reglament d’habitatges desocupats

En el passat ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei del 23 de desembre de 2008 es va aprovar per unanimitat una moció de la CUP per a la redacció d’un reglament d’habitatges desocupats.

Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya a Molins de Rei hi havia 903 habitatges desocupats a Molins de Rei i per tant creiem que cal impulsar polítiques i mesures encaminades a incentivar que aquests habitatges entrin en el mercat de lloguer i alhora combatre l’especulació dels grans propietaris i immobiliàries.

En una situació com l’actual és important que desde les institucions públiques es promocioni el mercat de l’habitatge de lloguer i això passa per incentivar que els propietaris dels habitatges desocupats els posin al mercat de lloguer.

Actualment, les administracions ja ofereixen una serie de garanties als propietaris per garantir el cobrament de les mensualitats del lloguer i per mantenir un bon estat de conservació de les vivendes. En el cas de Molins de Rei existeix l’Oficina d’Habitatge situada a la plaça del Mercat, que ofereix el servei d’intermediació entre propietaris i llogaters.

Malgrat tot creiem que cal incentivar que el nombre d’habitatges desocupats baixi en benefici de l’augment d’habitatges destinats al lloguer i per aconseguir-ho també cal aplicar mesures com el recàrrec del 50% de l’IBI en els casos que es demostri que un habitatge està desocupat.

Hi haurà casos, que malgrat els incentius de les administracions, que continuaran en situació de desocupació ja que responen a interessos especulatius de grans propietaris i immobiliàries i per tant l’administració ha de combatre aquestes pràctiques aplicant el recàrrec.

L’objectiu principal d’aquest reglament ha de ser augmentar el número d’habitatges en el mercat de lloguer i no pas un afany recaudatori, que només s’ha de donar en els casos en què per motius especulatius evidents s’hagi d’aplicar aquest recàrrec de l’IBI.

Un cop aprovada la moció s’estudiarà la proposta de Reglament que ja ha estat aprovada a Sant Celoni, també a instàncies de la CUP. En els propers mesos s’aprovarà el Pla Local d’Habitatge de Molins de Rei, que inclourà doncs un reglament per determinar quins son els habitatges desocupats.

Des de la CUP ens felicitem de l’aprovació d’aquesta moció i continuarem treballant conjuntament amb la resta de formacions polítiques perquè aquesta mesura es pugui portar a la pràctica i ajudi a solucionar el greu problema de l’accés a un habitatge digne.

Veure Moció de la CUP per un Reglament d'Habitatges Desocupats

2 comentaris:

Guillem ha dit...

Molt bé.

És una vergonya que hi hagi gairebé mil habitatges desocupats quan és tant difícil l'accés a un habitatge a Molins. Esperem que amb això augmenti el mercat de lloguer, i per tant baixin els preus.

Per sort a Molins hi ha l'Oficina d'Habitatge, que tot i que diria que encara té pocs habitatges en cartera, serveix per garantir als propietaris el cobrament del lloguer que és de les pegues que solen posar per no posar-ho en lloguer, sobretot els petits propietaris.

Àlex Maymó i López ha dit...

És cert que tenim l'oficina d'habitatge però per desgràcia els preus dels lloguers que s'ofereixen son molt similars als del mercat.

A veure si amb aquesta mesura aconseguim que hi hagi més oferta i per tant baixin els preus. No crec que baixin gaire però val més això que continuar com ara.

Vinga, salut!