divendres, 5 de desembre del 2008

Continua la polèmica una setmana després del ple

La pregunta feta per la CUP en el passat ple municipal sobre el retard en la convocatòria d'un concurs públic continua generant polèmica i noves declaracions per part del regidor d'ERC Víctor Puntas, que ha escrit un nou article en el seu bloc.

Entre d'altres coses ha enganxat alguns fragments del text de la pregunta que vàrem realitzar i jo d'entrada com que no he d'amagar res podeu veure la pregunta completa en aquest enllaç.

El passat dimarts vaig parlar amb en Víctor i hem de quedar per la setmana vinent per fer una reunió entre la CUP i ERC per parlar del tema ja que els regidors d'ERC han parlat amb diferents persones de la CUP de forma individualitzada. Nosaltres no tenim cap problema en reunir-nos amb ells i així ho farem.

De totes maneres no hem de rectificar res. És més, estem esperant una resposta sobre perquè s'ha allargat aparentment sense motius la convocatòria d'un concurs public per cubrir una plaça, que de forma temporal està ocupant un persona de la llista d'ERC.

Aquest tema ho hem preguntat en dues ocasions en els últims mesos en Comissions Informatives de l'Ajuntament i la resposta que se'ns ha donat és que "no se sap quan es farà". En aquestes reunions hi assiteixen els regidors d'ERC, com també el regidor que porta els temes de personal, i allà se'ns ha donat aquesta resposta que us comentava.

Els sindicats van pactar que aquesta plaça també formés part de l'Oferta Pública d'enguany i quan l'ajuntament va publicar la llista en el Diari Oficial de la Provincia aquesta plaça curiosament havia caigut. Després se'ns va dir que això havia passat per un malentès.

Portem 2 anys sense que es convoqui aquest concurs per adjudicar aquesta plaça i encara no se'ns ha donat cap motiu convincent per justificar aquest retard.

La veritat és que el tema s'està magnificant i per diferents motius. Primer de tot perquè no s'ha convocat aquest concurs encara. Segon perquè la resposta d'ERC ha estat desproporcionada al meu entendre. Tenen dret a dir el que vulguin però també han de respondre al tema que preguntem. I tercer perquè s'està entrenant en el terreny de fer hipòtesis sobre el que es parla a les assemblees de la CUP o interpretar el que es parla en converses entre els dos.

Jo li vaig dir al Sr. Puntas aquest dimarts que la nostra intenció sobre aquest tema era fer la pregunta i no donar-li gaire més trascendència de la que té. Si haguessim volgut donar-li més difusió podríem haver fet una roda de premsa, fer cartells o qualsevol cosa més vistosa que una pregunta en un ple. I evidentment quan surti el proper butlletí de la CUP també serà un dels molts temes que hi sortirà però ja us avanço que no serà portada perquè avui en dia hi ha problemes i temes més importants.

Si d'aquí el Sr. Puntas interpreta que ara li volem treure ferro al tema doncs és ben lliure de pensar el que vulgui. Malgrat tot, la setmana vinent ens reunirem amb ERC i de la CUP assistirem uns quants perquè vegi que no soc l'únic que veig aquest cas d'aquesta forma.