diumenge, 25 de gener del 2009

Clatellada històrica a l'ARE de Sant Celoni

Ahir diumenge 25 de gener de 2009 es va celebrar a Sant Celoni una consulta popular per posicionar-se enfront del projecte de l'Àrea Residencial Estratègica que la Generalitat de Catalunya volia impulsar en uns terrenys d'interès natural i en una població on hi ha 1.000 pisos buits. Per desgràcia s'estan impulsant diferents ARE per tot el Principat i es continua sense apostar per la rehabilitació i el lloguer dels actuals pisos desocupats, que a Catalunya es poden comptar per centenars de milers.

La victòria del NO a l'ARE a Sant Celoni ha estat aclaparadora amb un 69,6 % dels vots, tot i que l'alcalde de la població, el convergent Francesc Deulofeu defensava el vot afirmatiu. Els companys i companyes de la CUP de Sant Celoni han fet una feina extraordinària ja que han estat els únics que s'han oposat frontalment a l'ARE ja que el PSC-PSOE només estava en desacord amb la ubicació.

Aquesta victòria es suma als resultats de la consulta popular realitzada ahir dissabte a Ripoll, on també un 70,6 % va rebutjar el projecte de l'ARE prevista en la població pirinenca. Aquestes petites victòries demostren que la tasca d'oposició que estan realitzant les diferents CUP també donen els seus fruits en favor d'un model de creixement urbanístic més sostenible i eficient.

Més informació: CUP Sant Celoni