divendres, 16 de gener del 2009

El Nou Pla Director de Joventut

Aquest matí he tingut una reunió per realitzar la diagnosi de cara al proper Pla Director de Joventut que està realitzant l'Ajuntament de Molins de Rei. Com que la CUP no tenim "joventuts del partit" però si que som la majoria bastant joves doncs hem participat com a CUP.

Aquesta diagnosi consisteix en una sèrie d'entrevistes amb totes les entitats juvenils de la vila. Després passarem a la fase de la participació ciutadana i finalment s'aprovarà el Pla Director de Joventut.

Aquest procés ja es va seguir més o menys quan es va fer el procés participatiu del Mou, ja fa uns quants anys, i en el qual hi vaig participar. Jo avui a la reunió ja he manifestat quina és la meva opinió d'aquell procés i com hauria de ser aquest nou procés perquè tingui èxit.

Primer de tot crec que el procés participatiu l'han de disenyar entre les entitats i l'ajuntament. Si ho disenya únicament l'Ajuntament ens trobarem amb el fracàs que van tenir amb el Mou, on a les sessions només hi anaven 10-15 joves. I no només el procés ha de ser consensuat amb les entitats sinó que les conclusions i els terminis d'execució també ho han de ser.

Només poso un exemple de l'anterior procés. Un dels punts bàsics era aconseguir un espai pels joves, el que podríem entendre com un Casal de Joves. Doncs a dia d'avui no el tenim ni hi ha cap projecte previst.

Des de la CUP estarem atents al desenvolupament d'aquest procés i intentarem que sigui realment participatiu i que totes les entitats s'ho creguin. Però per això cal voluntat política de compartir amb les entitats el poder de decisió. Fa anys Remolins (coordinadora d'entitats juvenils) havia organitzat jornades de debat i participació amb més de 100 persones. Això és una prova què si es fan bé les coses hi ha joves que hi participen.