dilluns, 19 de gener del 2009

La CUP de Molins de Rei presenta una moció contra les expulsions de l'UAB

La CUP de Molins de Rei s'ha volgut sumar aquests dies a les protestes per la decisió del rectorat de la UAB d'expulsar a sis dels seus estudiants. Aquest text serà presentat per la majoria de CUPs arreu de la geografia catalana. La candidatura independentista vol reforçar d'aquesta manera les pressions populars perquè el rectorat de la UAB faci marxa enrere en la seva decisió.

El text posa sobre la taula els fets ocorreguts, que es remunten als dies 29 i 30 de maig del 2008. En el marc de les protestes contra el Pla de Bolonya que van tenir lloc aquells dies, la UAB va iniciar un procés contra 31 dels seus estudiants. La universitat al.legava qüestions com ara "falta d'honradesa respecte la institució acadèmica", el fet de "envair l'espai vital del Rector" o també "manifestacions en contra l'ordre". Aquests càrrecs es van incoar amb l'empara d'un reglament universitari d'època franquista (1954), fet que segons els estudiants afegeix més gravetat a l'assumpte. Finalment foren expedientats sis dels joves, la majoria dels quals participen en diferents CUPs.

Tenint en compte els fets, la CUP de Molins de Rei demanarà en el proper ple municipal del 28 de gener que aquest es posicioni en contra de les expulsions i faci públic una nota de suport als afectats. El text també demana que l'ajuntament faci arribar a la Conselleria d'Innovació, Universitat i Empresa la petició de que s'obri un procés de diàleg amb tots els agents universitaris sobre la conveniència d'aplicar el nou Espai Europeu d'Ensenyament Superior.

Més informació a: www.sepc.cat