dijous, 15 de gener del 2009

La CUP denuncia l'augment abusiu de les tarifes del Molins Bus

En el passat ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei del 23 de desembre de 2008 la CUP de Molins de Rei va votar en contra de l’augment de les tarifes del Molins Bus.


Des de la CUP denunciem que aquests increments son molt superiors a l’increment de l’IPC interanual, que s’ha situat al 1,5%. Per tant, un cop més, i com ha passat també amb les Ordenances Fiscals, els molinencs i molinenques perdran poder adquisitiu. L’increment és en alguns casos, com en el bitllet senzill, 5 vegades superior a l’IPC interanual.


L’augment de les tarifes segons el tipus de bitllet son els següents:


- Bitllet senzill: 1,25 € a 1,35 € + 8,00 %

- Targeta 10 viatges: 6,85 € a 7,15 € + 4,38 %

- Targeta 10 viatges per joves: 3,95 € a 4,20 € + 6,33 %

- Targeta 10 viatges per gent gran: 3,20 € a 3,45 € + 7,81 %


L’equip de govern (ICV, ERC i CiU) argumenta que han de fixar un increment mig ponderat superior al 4,75 % fixat per l’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i inferior al 5,4 % fixat per la Comissió de Preus de Catalunya.


Un cop més volem denunciar que aquests organismes estan formats pels mateixos partits polítics que també son presents en el consistori molinenc i per tant es demostra un cop més com les seccions locals del PSC, ERC i ICV son també responsables directes d’aquests increments abusius del Transport Públic.


Els molinencs i molinenques hem tornat a patir unes decisions que es prenen en àmbits supramunicipals sense que els partits polítics molinencs demostrin la seva independència i denunciïn aquests increments desproporcionats.



1 comentari:

Anònim ha dit...

El que també és de vergonya és que Molins de Rei pertanyi a la zona 2.
La gent de Sant Feliu paga uns 11€ l'any, al rebut de l'IBI, per ser de la zona 1 a canvi de pagar cada dia LA MEITAT del viatge.

A més totes les noves infraestructures i les ampliacions queden dins la zona 1. Així la nostra indústria i el comerç queden afectatades.

ICV diu que aposta pel transport públic. Públic però a preu de privat.

Núria