divendres, 27 de febrer del 2009

La CUP presenta al·legacions contra la Ronda Nord

La CUP de Molins de Rei ha presentat al·legacions al projecte “Ronda Nord”, adherint-se així a les reivindicacions de les diferents plataformes ecologistes i ciutadanes que s’oposen a aquesta nova agressió a Collserola.

L'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat està promovent una modificació de planejament urbanístic a gran escala dins i a l'entorn del parc de Collserola. El projecte abasta des de Molins de Rei fins el Mas Lluí santjustenc. Hi ha una notable pèrdua de qualificació de sòl forestal (262.000m2, clau 27), en favor de sòl de parcs i jardins, sòl industrial, d’un nou viari d'accés a la cimentera, i de més equipaments i habitatges. Tot i així, segons el Departament de Medi Ambient amb aquestes requalificacions no es perd cap metre quadrat de zona protegida. També es pensa construir a la reserva del que podria ser el darrer connector biològic de Sant Feliu amb el riu Llobregat, a la frontera amb Molins de Rei i que actualment està del tot deixat.

Des de la CUP ens oposem frontalment a aquest projecte per les seves afectacions al terme municipal de Molins de Rei i a la Serra de Collserola com a espai natural. Creiem que no és necessària la nova carretera que unirà el polígon el Pla amb la Cimentera ja que representarà la destrucció a la pràctica del connector biològic i d’espais del Parc de Collserola que formen part de la Xarxa Natura.

L’ajuntament de Molins de Rei, com a part implicada, ha de posicionar-se al respecte d’aquest projecte i des de la CUP presionarem perquè es rebutgi aquesta nova agressió. Alhora també donem suport a les mobilitzacions que s’estan preparant des d’Amics de la Natura de Sant Feliu i des de la Plataforma de Defensa de Collserola.

Veure al·legacions presentades per la CUP de la campanya contra la Ronda Nord


Més informació sobre el cas:

Alnus-CEPA Sant Just Desvern
Amics de la Natura de Sant Feliu de Llobregat


PD: cliqueu sobre la imatge i podreu llegir la notícia apareguda a La Directa