dimarts, 24 de març del 2009

Manifestació, Crisi? Que la paguin els rics

El capitalisme, en la seva obsessió malaltissa per acumular més i més beneficis pels rics, necessita créixer permanentment per evitar entrar en Crisi: Créixer en especulació financera o de vivenda, en explotació laboral dels treballadors, en sous miserables i precarització, en espoli dels recursos naturals i el medi ambient, en més i més privatitzacions dels serveis públics... Com si no en tinguèssim prou, ara tot just estem començant a pagar amb molt mes patiment la seva Crisi.

Avui, milers de treballadors i treballadores som acomiadades cada dia, la situació és aprofitada per oferir més precàries, insegures i inestables alhora que la patronal intenta reduïr les indemnitzacions per acomiadament a una propineta.

Els grans deutes que els bancs i constructors ens van obligar a tenir per accedir a una vivenda, ara poden fer-se servir per fer-nos fora. Mentrestant, el Govern Zapatero utilitza 150.000 milions d'euros a la Banca sense cap tipus de condició, el 15% de la riquesa de l'Estat.
Amb el nostres impostos paguem l'especulació dels poderosos.

S'ha de dir clar: no hi haurà prou llocs de treball abans que s'acabin les prestacions d'atur dels acomiadats i les seves famílies. I després què?

El més d'un centenar de sindicats, moviments socials, partits polítics que formen la Campanya "Que la Crisi la Paguin els Rics" cridem a la mobilització sostingudo dels treballadors i treballadores, estudiants i classes populars per aturar la dramàtica situació que tenim a sobre.

Lluitarem per aconseguir primer protecció inmediata amb ingressos dignes per a tothom (prestació d'atur indefinida) i després per decidir si el capitalisme ha de seguir governant i explotant-nos la resta de la nostra vida. Per això, és necesari organitzar una vaga general com a d'altres països d'Europa, per a repartir la riquesa i el treball


CRISI? + ATUR +PRECARIETAT +DESNONAMENTS +PRIVATITZACIONS +GUERRES

QUE LA PAGUIN ELS RICS!!

28 DE MARÇ - 17:30 PLAÇA UNIVERSITAT (Barcelona)

Més informació a www.noalacrisi.cat


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Prestació d'atur indefinida?!
I mentres uns treballen i paguen, d'altres reben uns diners i es dediquen a teoritzar sobre si el capitalisme és això o allò.
Aquesta és l'única solució que proposes?

Núria

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Núria,

Quan es planteja aquesta opció evidentment és amb condicions i només en casos en què realment no s'aconsegueixi cap treball. I quan es parla en aquest sentit s'enten que s'ha d'avançar en un major control per part de l'estat del mercat laboral per a poder gestionar millor el repartiment del treball.