dimarts, 14 d’abril del 2009

El 25 d’abril tots i totes a València per la llibertat dels Països Catalans

El proper dissabte 25 d’abril tenim una cita molt important a la ciutat de València per continuar demostrant que els Països Catalans existeixen i que continuem sent molta gent la que lluitem pel seu alliberament nacional i social. Enguany és la primera vegada en molts anys que l’esquerra independentista convoca a part d’ACPV i per tant és important que demostrem el potencial real d’un moviment que en els últims anys s’està consolidant arreu de la nació.

La convocatòria d’enguany a càrrec de la campanya 300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència és també important perquè és unitària i aplega el treball conjunt de totes les organitzacions de l’esquerra independentista i això, sense dubte, és garantia d’èxit. No serem tanta gent com la convocatòria més amplia que encapçala Acció Cultural del País Valencià (ACPV) però si que serem totes i tots aquells que no renunciem a res en la defensa d’uns Països Catalans lliures i socialistes iq ue ho demostrem en el nostre treball en el dia a dia.

La recent polèmica sobre la Directiva europea que volia regular els espectacles de foc ha demostrat un cop més l’existència d’una cultura comuna al llarg i ample dels PPCC. Això en el dia a dia se’ns intenta amagar o manipular des dels mitjans de comunicació i intenten dividir-nos com a poble. Aquest és l’objectiu de tots aquells que en realitat volen acabar amb tota cultura que sigui diferent a la castellana i això en la pràctica ho estem veient a zones com la ciutat de València.

Per tot això és molt important que des de Barcelona ens sentim nostra la ciutat de València com també ho és que des d’allà es sentin seva la ciutat de Barcelona. I això no ho fem per “imperialisme”, sinó perquè ens estimem la nostra llengua i cultura, que és la mateixa a Barcelona que a València i per tant no volem que es perdi ni aquí ni enlloc. Els que usen el terme imperialisme son els primers no faran res per defensar la cultura com tampoc fan res per defensar el nostre territori ni els nostres drets com a treballadors i treballadores.

Així doncs, no només hem d’anar a València el proper 25 d’abril a defensar la nostra llengua i cultura sinó que també hem de lluitar per construir una alternativa socialista que defensi el territori i a la seva gent.

Per la memòria, la dignitat, l'emancipació i la justícia social (Manifest)
25 d'abril de 2009: Prenem els carrers per la llibertat dels Països Catalans (Cartell)