dimarts, 21 d’abril del 2009

La CUP de Vilafranca del Penedès demostra un cop més la seva coherència

L'Ajuntament de Vilafranca del Penedès va viure ahir dilluns un dia històric: després de mesos de negociacions, una moció de censura signada per CiU, la CUP i Esquerra ha fet fora del govern el PSC, on hi era des de feia trenta anys. A partir d'avui, doncs, governarà CiU, tot i que també ho farà en minoria, perquè la CUP i ERC han optat per quedar-se a l'oposició.

L'assemblea de la Candidatura d'Unitat Popular va decidir donar suport a la moció a mitjans de març, un gest que qualificaren de 'responsabilitat política', tenint en compte la situació de bloqueig que hi havia al consistori. Tanmateix, la CUP ja ha advertit que el suport a la moció ha estat un acord puntual amb les altres forces polítiques i que continuaria fent una oposició contundent. De fet, durant les negociacions, la CUP va fer públic el document "Cinc motors pel canvi", que inclou el seu programa de govern per als dos anys vinents, i és amb aquest document amb què basaran el seu treball fins a les properes eleccions municipals.

D'una altra banda, la Candidatura d'Unitat Popular ha tret al carrer avui un nou número del periòdic l'Arrel, que tots els veïns de Vilafranca rebran a la seva bústia, on s'hi poden llegir els arguments que han portat l'organització a donar suport a aquesta moció de censura.

Cal recordar també que l'anunci de la CUP d'afegir-se a fer fora el PSC del govern local va empènyer l'alcalde Marcel Esteve a presentar la seva dimissió.

Ja en les últimes setmanes alguns sectors mediàtics estan acusant a la CUP de posar a la dreta al govern de Vilafranca del Penedès. Evidentment aquesta campanya és degut a la ràbia de gent del PSC-PSOE, que veuen com perden una de les seves alcaldies històriques. A l'hora de la veritat jo no veig gaires diferències entre PSC i CiU i el fet més important és que la CUP no ha signat aquesta moció de censura a canvi de poltrones sinó que ho han fet donada la situació de paràlisi que es vivia.

El PSC durant aquests 2 anys no ha estat capaç de negociar amb els grups de l'oposició i ara tocarà veure el que farà CiU ja que també hauran de negociar per tirar endavant els seus projectes. La CUP, com a tercera força al consistori, amb 2 regidors i amb 1.643 vots, continuarà sent la garantia a l'hora d'aplicar-se polítiques que vagin en el benefici del poble.

La posició de la CUP, fés el que fés, era compromesa perquè sinó firmava la moció de censura mantenia en el poder al PSC i també se li hagués acusat de tot... La CUP de Vilafranca porta 6 anys en el consistori vilafranquí i en aquest tema sempre ha actuat amb transparència i coherència i això ha estat la garantia del creixement que ha tingut en les últimes eleccions municipals.

Ara veurem com es desenvolupen els esdeveniments però ha de ser el poble de Vilafranca del Penedès qui valori en les properes eleccions quin paper ha exercit cada formació política i segurament llavors molts d'aquests que intenten intoxicar la feina de la CUP hauran de callar.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

El cas és que la CUP ha fet alcalde de Vilafranca a un tipus sospitós de martingales infinitament pitjors de les que la CUP diu que hi ha a Molins i per les quals foteu tot el soroll que sou capaços...
D'això se'n diu coherència!

Àlex Maymó i López ha dit...

Benvolgut company,

Primer de tot estaria bé que expliquessis aquestes "martingales" i així en tenim coneixement la resta de gent. En tot cas crec que aquest senyor no ha estat condemnat per res de moment.

Tot el què hem dit sobre l'equip de govern està provat documentalment. A mi també m'arriben molts rumors sobre membres de l'equip de govern de Molins i com que no tinc proves no els explico.

I en tot cas, els senyors del PSC portaven 30 anys a l'ajuntament i no és que la seva actuació fós el més eficient i també es dedicaven a fer "martingales" com quan amagaven informació a la CUP sobre la base de muntatge de l'AVE. Segurament lo millor és que no manessin ni el PSC ni CiU però fins les properes eleccions això no es podrà canviar, si ho decideixen els votants, clar està.

Jordi Navarro i Morera ha dit...

A Girona sabem el que és patir una dictadura de 30 anys i per això comprenem perfectament la decisió que han pres els companys i companyes de Vilafranca. Que una maquinària electoral com és el PSC es perpetüi en el poder 3 dècades és quelcom antidemocràtic i arribats a aquest punt el millor que pot passar és una petita sotregada, un canvi.

I dic petita sotregada perquè és evident que un govern encapçalat per CIU no serà ni molt menys gaire bó però com a mínim s'oxigena una mica el pati, que 30 anys donen per fer moltes martingales.

EL PSC no és res més que una agència, una empresa que gestiona i molt bé la seva cartera d'interessos, d'acord, CIU i PSC són les dues cares d'una mateixa moneda però de tant en tant va bé deixar-los clar que el poble no pensa seguir tragant eternament la seva prepotència o la seva corrupció,