dilluns, 27 d’abril del 2009

Resultats de l'enquesta sobre els principals problemes de Molins de Rei

Després d'unes quantes setmanes en què els visitants al meu bloc heu pogut votar en aquesta enquesta els resultats han estat els següents segons el percentatge de molinencs i molinenques que creuen que els següents aspectes son un problema:

54 % Accés a un habitatge digne
41 % Degradació de l'espai natural
36 % Desprestigi de l'equip de govern
34 % Mala execució de les obres
29 % La precarietat i l'atur
29 % Els aparcaments
25 % El trànsit pel nucli urbà
21 % El control policial
10 % La immigració
08 % La neteja dels carrers
06 % La inseguretat ciutadana

El número de votants en l'esquesta ha estat de 75 persones. No és una mostra massa gran però si que representativa. També cal dir que malgrat que el meu bloc el visita gent de diferents ideologies si que segurament el percentatge de persones properes a la CUP és més gran que en la globalitat del municipi. Tot i així crec que poden servir aquestes dades com a orientació de quins son els principals problemes de Molins de Rei.

És evident que el tema de l'habitatge en el cas de Molins de Rei ha estat abandonat per l'equip de govern. Tot i que el model de protecció oficial no és el més adient per combatre l'especulació, des de la legislatura 1999-2003 no s'ha construit ni un sol pis en aquesta modalitat. Els pisos de lloguer per la gent jove s'han començat a construir quan havien d'estar acabats abans del 2007 i no serà fins al 2010 que els veurem fets.

També és evident que la degradació de l'espai natural és una preocupació generalitzada, tant pel que fa al riu Llobregat com pel que fa a la Serra de Collserola. En els últims anys hem vist com les obres de l'innecessari AVE ens han destrossat novament el riu Llobregat, els Aiguamolls i el seu entorn. La Serra de Collserola continua patint agressions urbanístiques i continua estant en un estat pèssim de conservació degut als pocs recursos que s'hi destinen i s'ha agreujat ara encara més amb els efectes del temporal de vent.

També és notori el desprestigi de l'equip de govern, alimentat per exemple per la mala execució de les obres públiques, com ens tenen acostumats últimament. Problemes com l'atur segurament cada cop seran més preocupants ja que l'atur ha augmentat en un 70% entre març del 2008 i març del 2009. El tema dels aparcaments i el trànsit continuaran sent un problema fins que, entre d'altres coses, l'equip de govern presenti d'una vegada per totes el Pla de Mobilitat, que porta aturat uns quants anys.

I sobre el control policial considerat com a problema doncs ens estem referint a certes actuacions polèmiques dels Mossos d'Esquadra principalment com dessalotjaments il·legals, desplegaments desproporcionats per concentracions, pressió constant a moviments socials, etc...

Com a problemes menys preocupants cal parlar, segons l'enquesta, de la immigració (a Molins tenim uns índexs molt baixos), de la inseguretat ciutadana i de la neteja dels carrers.