dijous, 16 de juliol del 2009

La sorprenent història de les pilones

Si us hi fixeu pel centre vila podreu veure que hi ha moltes pilones metàliques que normalment es col·loquen per evitar que els cotxes estacionin on no toca. En les reunions del Comitè Executiu de la Fira de la Candelera és habitual què es parli de les pilones. Segurament pensareu quina lògica té parlar d'això en aquest Comitè.

Doncs el motiu és perquè cada any quan es fa la Fira de la Candelera s'han de retirar una gran quantitat de pilones abans de la Fira i tornar-les a col·locar després. Com que son pilones fixes el sistema d'arrencada es tallar-les i després col·locar-ne una de nova. Tot això costa entre 8.000 i 10.000 € cada Fira. En més d'una ocasió, en els últims anys, s'ha plantejat en el Comitè de la Fira que es col·loquessin pilones amb un sistema d'extracció que no faci necessària la seva substitució per una de nova.

Actualment existeix una normativa des de l'octubre de 2008 que prohibeix la instal·lació de pilones fixes i la data límit per substituir les pilones fixes existents és l'octubre de 2010. Ahir al Comitè de la Fira vàrem estar discutint una estona perquè la majoria volíem sol·licitar a la regidoria de Via Pública que canviés totes les pilones abans del febrer del 2010 i així en la propera edició de la Fira de la Candelera ens podrem estalviar aquests 10.000 €. Hi havia un regidor de l'equip de govern que no ho trobava oportú però al final es va aprovar fer aquesta petició.

Segurament hi ha pilones que les han arrencades i posades més de 10 vegades i tot per no decidir-se abans a col·locar un altre tipus de pilones, que són mes cares però més car surt canviar-les cada any.

I per acabar de "rematar-ho" la sorpresa va saltar quan un regidor de l'oposició va preguntar perquè a la seva Comunitat de Propietaris l'Ajuntament els hi ha fet pagar per la col·locació d'una pilona fixa, quan en teoria des de l'octubre de 2008 no es poden col·locar...

Un altre exemple que ens demostra com, per desgràcia, funcionen de malament les administracions i van llençant els diners cada any... Esperem des de la CUP que com a mínim aquest any canviïn les pilones abans de la Fira de la Candelera del 2010.
Justificació completa