dimarts, 18 d’agost de 2009

Crònica de la Marxa Ciclista Perico Delgado 2009

El passat diumenge 16 d'agost vaig realitzar per primera vegada la marxa ciclista Perico Delgado, que es celebra a la ciutat castellana de Segovia i que té un exigent recorregut de 170 kms i es pugen els ports de Navacerrada (1a), la Morcuera (1a), Canencia (2a) i Navafria (1a).

La marxa sortia a les 8 del matí de sota l'aqueducte de Segovia i ja hi havien 22º, per la qual cosa es preveia bastanta calor. Els primers quilòmetres vaig anar amb l'Iñaki, amb qui havia anat a la marxa des d'Euskal Herria. Més endavant em vaig trobar amb en Sant Prat de Molins, qui no sabia que hi seria i també em vaig trobar en Miquel Gubianas de Sabadell, un clàssic en aquestes marxes.

El primer port era Navacerrada i me'l vaig prendre amb calma ja que aquest any només he fet una marxa i just ara estic agafant la forma física. Al final de la pujada vaig trobar-me amb l'Iñaki i ja vàrem coronar junts. La baixada va ser força ràpida i en el tram pla abans de la pujada a la Morcuera va passar el de sempre. En el grup en què anava no tirava quasi ningú. Al final em vaig fotre un bon "calentón" jo sol i vaig empalmar amb el grup que hi havia per davant just abans de l'inici de la pujada. Vàrem passar per un poble on la gent encara estava de festa i tot ple de banderes "rojigualdas"...

La pujada a la Morcuera ja vaig anar agafant ritme i al contrari de la primera ja anava passant a bastanta gent. Al principi era més dur però al final suavitzava bastant. La baixada també era ràpida i de cop començava la pujada al port de Canencia amb una rampa força dura però després era bastant suau. Aquí també em vaig trobar bastant bé.

Després de baixar Canencia hi havia un tram pla fins a l'últim port del dia i en el grup en què anava va a tornar a passar el de sempre: jo i tres més anàvem donant relleus tota l'estona i la resta de gent a roda sense col·laborar. Tot i així vàrem agafar a un grup en el qual hi anava en Santi Prat, que no va tenir un bon dia. De fet, em va extranyar que l'agafés.

La pujada a Navafría la vaig començar bastant forta però al com que tenia 12 kms al final vaig haver d'afluixar una mica. A mitja pujada vaig passar a en Miquel de Sabadell també, amb el que acabaria la marxa en el mateix grup. Quan arribo a dalt del port em trobo amb la sorpresa què no hi ha avituallament i jo ja anava sense aigua i feia molta calor. Vam haver de baixar i fer uns quants quilòmetres per trobar-lo i jo a sobre em vaig menjar una barreta sense res d'aigua per evitar una "pájara".

L'últim tram eren uns 35 kms de repetxons amb uns 38º de temperatura i amb les cames una mica tocades. Al final vaig arribar a Segovia amb un temps de 5 hores 13 minuts i 48 segons en la posició 123 dels 1.820 inscrits/es.

La marxa la veritat és que em va agradar força. Els paisatges per la "Sierra" eren força macos, amb uns boscos ben nets, no com per altres llocs... L'organització de la marxa va ser prou bona. Potser l'únic error és que hi havia només 3 avituallaments i era fàcil quedar-se sense aigua amb la calor que feia. En general però estic content perquè estic agafant la forma després d'un any en què no he fet ni 4.000 kms en el que portem d'any.

Plana web de la Marxa Perico Delgado
Classificació de la Marxa

Crònica del Miquel Guabianas1 comentari:

Anònim ha dit...

Els paisatges de Segovia si són guapos, la pega és que tenen fixació per les rojigualdes...!

salut des dels Alps suíssos!

Carles "Bluesbiker"