dissabte, 13 de febrer del 2010

Spot del 28F: Consulta sobre la Independència a Molins de Rei



Vídeo editat per Molins Decideix en motiu de la Consulta Popular sobre la Independència que es durà a terme el proper 28 de febrer de 2010


7 comentaris:

Anònim de sempre... ha dit...

Benvolguts,
No creieu que això és una mica fer la "gara-gara" als partits polítics ?. Esta clar que n'hi ha una mobilització de la societat civil però que aquesta consulta no és vinculant.
Tenim de tenir en compte que si faig una consulta sobre els "amics de l'anònim" els amics del anònim aniran a votar...però els altres.
M'agradaria saber (pregunta pel Alex Maymó) com podriem transfornar aquesta consulta amb una consulta vinculant i quins són els mecanismes per impulsar una ILP (iniciativa Legislativa Popular). Gràcies

Àlex Maymó i López ha dit...

Altres referèndums organitzats per l'administració no eren vinculants tampoc com el de la OTAN o de la Constitució Europea i per tant el govern podria haver fet el que vulgués en cas de resultat contrari. Malgrat tot, hagués estat un "escandòl" no fer cas de la veu del poble.

En les consultes està clar que no son vinculants "legalment" però si que han de ser tingudes en compte per tothom.

Actualment estem en un estat "democràtic" on és il·legal fer una consulta vinculant sobre la independència i de fet la Constitució Espanyola ens amenaça amb la intervenció de l'exercit per garantir la unitat de l'estat espanyol.

El que si que es pot fer és una ILP demanant als governs que en convoquin un desobeïnt les lleis. Penso que primer s'han de realitzar Consultes Populars a tot arreu on sigui possible i després ja veurem que passa. Està clar que si primer no és la societat civil la que pressiona els governants no faran res...

Veurem com evoluciona tot plegat.

Salut!

Anònim ha dit...

Gràcies per respondre. Crec que és molt important tenir una relació directa amb els polítics.
Perquè suposo que constestes tu mateix en persona ? és a dir que no tens caps assessor ?.
No creus que seria interessant que l'Alcalde tingues una mena de blog con poder contactar amb la ciutadania directament ? crec

Àlex Maymó i López ha dit...

Imagines bé i responc jo mateix perquè no tinc assessor i penso que sempre ha de ser un mateix qui dongui la cara.

Tens tota la raó en el sentit que els polítics haurien de saber comunicar-se millor amb la gent del carrer perquè a vegades semblen gent llunyana...

No crec en els partits polítics ha dit...

Dedicat a tots els partits polítics, un artícle del Juli Capella al diari El Periódico.

Espero no tenir de dir-ho mai a les CUP

M'agradaria que algú ho fes arribar a l'IVAN...com que no té blog on escriure-li...

¡Adiós, partidos políticos!
El Periódico 17/02/2010
JULI CAPELLA

Adiós partidos políticos, que una vez fuísteis instrumento de transformación y hoy lo sois de manutención. Adiós, porque os habéis convertido en máquinas amorfas de gestión sin ideología.

Adéu, porque solo prometéis lo que quiere oír la gente. Porque os habéis convertido en un trust que defiende sus propios intereses y no a sus votantes. Adiós, aparatos aparatosos, que habéis pervertido vuestra organización, cada vez más blindada y burocrática.

Adiós, porque todos estáis manchados por una financiación turbia e ilegal. Good-bye, por haber perdido la ética buscando desaforadamente la aritmética. Agur, por recolectar adictos en vez de afines, fieles en vez de fidedignos, empleados en vez de colegas.

Adieu, porque vuestro corporativismo os deslegitima. Adeus, porque todos elaboráis el mismo programa electoral pensado para contentar a todos, y que sabéis perfectamente que no cumpliréis. Adiós, porque solo os distingue la prioridad de subsistir y solo os preocupa lo que dirán los medios de comunicación.

Auf Wiedersehen, porque tener militantes es ya una aberración anacrónica y premonitoria. Adiós, porque, desde vuestros despachos, siempre os enteráis tarde y mal de lo que pasa en la calle. Adiós, porque no sois ejemplo de transparencia ni de renovación. Adiós, porque todavía seguís eligiendo a vuestro líder con el 95% de los votos.

Adiós, porque en aras de la eficiencia habéis cancelado el debate y la discrepancia. Adiós, porque cada vez estáis más lejos de la gente y más cerca entre vosotros. Ciao ciao, porque os asusta la gente que destaca y preferís entre vuestras filas a mediocres.

Adiós, porque oléis a rancio y a cerrado. Porque os defendéis entre vosotros a costa del ciudadano, secuestrándolo de la política. Au revoir, porque intentáis silenciar a otras organizaciones sociales y movimientos políticos que no podéis manipular y os van quitando terreno.

Adiós, queridos partidos políticos, os estáis cargando la democracia que un día ayudasteis a forjar. Sin duda fuisteis útiles, gracias por los servicios prestados, pero el siglo XXI os dice adiós, sin nostalgia.

Àlex Maymó i López ha dit...

L'alcalde no té bloc però li pots enviar per correu: alcalde@molinsderei.cat

Anònim ha dit...

ostres àlex, la gent et té per interlocutor dels polítics encara que no siguin del teu partit, serà que et veiuen més accessibla que els altres