diumenge, 2 de maig del 2010

Crònica de la brevet de 400 kms

Tot comença a les 6:00 del matí del dissabte a Manresa. Som uns 100 ciclistes preparats per afrontar els 400 kms de la Brevet i quan estàvem a punt de sortir es fot a ploure: comencem “bé” el dia. La sortida és de nit però amb poca estona ja es farà de dia.

Per sort la pluja desapareix als pocs minuts i no ens hem mullat gaire. Primer pugem dos ports, el Coll de Grisen i el Coll de la Goda, a ritme constant. L’Aleix i jo anem en un grup d’unes 15 unitats fins que arribem al primer control del km 78, i allà a la benzinera parem a menjar una mica.

“Embestida” al tractor
Sortim de la benzinera els dos sols ja que el grup es disgrega i al cap de pocs quilòmetres veiem un tractor amb un remolc amb cisterna. Just abans d’avançar-lo miro enrera per veure que no vinguin cotxes però quan torno a mirar endavant veig que el tractor està girant cap a l’esquerra, per entrar a un camí.

El resultat és que embesteixo la cisterna i tot seguit xoco amb la roda del tractor i vaig pels terres. Per sort, el tractor havia frenat i jo només em faig alguna rascadeta i a la bici no li ha passat res.

Continuem la marxa amb en Ramon i en Joel, que s’han aturat a veure què ens passava. A partir d’ara tenim molts quilòmetres que son bastant plans i per sort ja no plou. Anem travessant la plana de Lleida per la N240 fins arribar a Lleida, on parem a fer un entrepà. Prèviament ens havíem perdut a l’hora de creuar Lleida, però quan fem 400 kms ja no ve de fer-ne 5 o 6 més, no?

Amb la panxa plena avancem cap a Almacelles per un terreny amb més “repetxons” i ens endinsem cap a la Franja per tot seguit entrar a l’Aragó creuant pobles com Binefar i Fonz.

Arribem al control del km 195, a Estadilla. Segellem a la benzinera i el “graciós” que està atenent ja ens diu que ens caurà una bona tempesta i en efecte a les muntanyes del davant es veu un núvol ben negre.

El diluvi
Entre bromes i anar petant la xerrada arribem a Estada i agafem la carretera direcció a Benabarri i comença a caure la del “pulpo” amb llamps i trons inclosos. Tot i que portem el “xubasquero” ens acabem mullant de dalt a baix i després d’uns repetxons interminables arribem a Benabarri. Son les 15:30 i ens fotem a dinar a un bar. Ens sequem com podem a la màquina d’aire del lavabo i tornem a la carretera. Encara plou i com que fa baixada passem bastant fred però després amb unes quantes pujades entrem en calor. Quan arribem a Alfarràs ja no plou i surt el solet.

Des de Benabarri anem l’Aleix i jo sols perquè en Ramon i en Joel anaven fotuts del genoll i no paren a dinar. Abans de Balaguer però ens trobem un grup d’uns 15 amb gent del CC Sant Celoni i del CC Bicibaix i anem fent amb ells fins a Pons. Tota l’estona és un puja i baixa i amb 300 kms a les cames qualsevol repetxó s’enganxa una mica. Encara les cames responen més o menys bé perquè bàsicament sembla que vagin soles.

La nit
Arribem a Pons a les 20:00 i parem a menjar un entrepà i tornem a la carretera, aquest cop en direcció cap a Torà i Calaf. Abans de Torà es fa de nit i es fot a ploure de nou, quina alegria…..

Al sortir del bar ens hem tornat a trobar al Ramon i en Joel i ja anem fins al final amb ells. L’Aleix i jo anem tirant del grup i ells a roda, que ja van més fotuts dels genolls. A Calaf fem una parada ràpida perquè ja portem 370 kms i mengem alguna cosa. Per sort ha parat de ploure però l’asfalt està mullat. De Calaf a Manresa fa baixada però de nit i mullada es fa perillosa la baixada i anem baixant amb precaució. Algun moment hi ha boira per acabar d’arreglar-ho…

Al final arribem a Manresa a les 23:45. De cames no arribo gaire malament però portava molèsties a les cervicals i un cert malestar general per tot el cos. La pluja i el vent en alguns trams ha complicat la brevet però un cop més molt orgullós de superar aquest repte. També molt content de compartir aquests moments amb l’Aleix, en Ramon i en Joel, i amb alguns altres. Malgrat el patiment ens ho hem passat bé!

Les dades
406 kms
15 hores sobre la bici
27,30 km/h de velocitat mitjana
17:45 hores per realitzar la brevet

El menjar
5 mini entrepans de Nocilla
1 platan
2 entrepans de llom amb formatge
1 Menu (Canelons i vedella al roquefort, profiterols)
2 Tallats
1 Cafè amb llet
3 Cocacola
Aigua

La propera
A finals de maig faré la meva tercera edició de la Barcelona – Perpinyà – Barcelona, que són 600 kms. Ja queda menys d’un mes!

http://bpb2010.blogspot.com/