dimarts, 21 de desembre del 2010

L'ajuntament ha pagat 156.000 € a una empresa d'un familiar encadenant processos d'adjudicació sense publicitat

Fa uns dies us parlava com l'Ajuntament va adjudicar al 2009 el servei d'assessorament jurídic per la secció de Sostenibilitat a un familiar d'un regidor del govern i d'un Director de Serveis després de valorar únicament l'oferta d'aquesta empresa (Clam Consulting, SLP)

Doncs a l'any 2010 s'ha tornat a repetir la història amb l'agreujant que ara la interventora ha fet un informe desfavorable amb acusacions molt greus. Els motius exposats principalment són:
  • En l'expedient de contractació no consta un plec de prescripcions tècniques particulars malgrat ho exigeix la clausula 1 del PCAP i malgrat que la interventora ja ho havia demanat l'any passat.
  • No s'ha exposat al públic durant 20 dies els plecs de clausules administratives tal i com exigeix l'article 277 TRLMRLC.
  • S'ha demanat oferta a 2 empreses més, les quals han refusat presentar una oferta per saturació de feina. S'ha tornat a demanar oferta a l'empresa GREEN LEGAL ASSISTANCE, SLP quan l'any passat ja havien refusat presentar oferta. L'altre empresa és Josep Maria Vendrell Relat.
  • L'empresa adjudicatària Clam Consulting, SLP ha cobrat des del 2007 la quantitat de 156.749,60 € ja que han anat encadenant diferents contractes menors o sent adjudicataris de procediments negociats sense publicitat. La interventora ja havia advertit si aquest servei d'assessorament tenia caràcter de permanència caldria tramitar una contractació de major durada (que seria amb procediment obert i publicitat, i per tant molt més transparent)
  • La interventora denuncia que Clam Consulting, SLP ha rebut un tracte preferent en la tramitació i pagament de les seves factures, havent-se tramitat i pagat les seves factures amb caràcter prioritari a d'altres més antigues.
Doncs el preu de sortida marcat per l'ajuntament ha estat de 58.620,69 € més 9.379,31 € d'IVA i una durada de 17 mesos. Cal dir que han ajustat la durada del contracte a aquests mesos perquè si el contracte supera els 60.000 € llavors és obligatori fer un procediment obert i amb publicitat.

Doncs aquesta empresa ha presentat una oferta on no rebaixa ni un euro la quantitat de sortida, però com no té la competència d'altres ofertes, han guanyat sense problemes.

Doncs el govern municipal, en comptes d'actuar amb més ètica i esforçar-se en fer processos més transparents ha encarregat un informe a un advocat que diu que no han incomplert la normativa però el mateix advocat diu que el seu informe "no pot substituir els informes preceptius que corresponen als funcionaris que tenen cura de l'assessorament legal i de la fiscalització de les resolucions". Ara hem de preguntar quan ha costat aquest informe que ha fet el Sr. Sebastià Grau Àvila, que a més és secretari del Consorci de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

13 comentaris:

Anònim ha dit...

Yo también quiero tener amigos en el Ajuntament para poder pasar facturas y que me las paguen por no hacer nada.
Si necesitan informes y asesoramiento, puedo hacer a medida los que quieran.

Hasta cuando tanta desverguenza?
Para eso nos suben los impuestos municipales cada año muy por encima de IPC?
Basta ya de chorizos!!!

Anònim ha dit...

ICV Molins. exconcejales, amigos, cuñaos....no importa TODOS ENCHUFAOS... todos los que vengan...y los que van a venir...no pasa nada...paga el pueblo... BARRA LIBRE!!!!

¿HASTA CUÁNDO ESTOS TÍOS CHUPANDO DEL BOTE?

Anònim ha dit...

Secretari del consorci de l'Àrea Metropolitana... tindrà alguna connexió amb l'alcade?

Si encarreguen informes previo pago, objetivo no parece ...
que la mujer del César ademas de ser HONRADA debe PARECERLO SEÑOR ARCAS....!!!!
ENTÉRESE QUE PARECE QUE ESTÁ USTED MIRANDO NO SE POR O PARA QUIEN, QUE TODO SALE A LA LUZ TARDE O TEMPRANO PERO SALE... que todo esto se empezó a gestar en el 2007 y usted silbando como quien oye llover.....menos mañ que hay una ley infalible LA LEY DE LA SIEMBRA Y LA SIEGA, que..¿ no la conoce? pues estúdiela, si siembras pepinos recoges...¿?¿? quien la sabe????
otra: quien siembra vientos recoge.........¿?¿?

Anònim ha dit...

El Clam es un Clam....!!!!! si ja ho sé es una chorrada....
però què dir davant de tanta desvergonya...

"administren" com si l'ajuntament fos casa seva. Que s'han oblidat que la Casa és de la VILA o sigui del POBLE, que no és sevaaaaaa.

Que hi han lleis i jutjes i sentències, i clar amiguets que et portin bocatas o farin recolectes quant vagin mal dades....!!! QUE VINDRAN, QUE VENEN, QUE ESTAN VENINT

Anònim ha dit...

MOLT BÉ ÀLEX ENHORABONA que un regidor digui el que pasa i amb llenguatge entenedor.
156.000 euros a una empresa del cunyat del director Joan Montserrat, funcionari i cap de Rendes , quant deixi el càrrec de confiança, ell s'encarrega dels ingressos del Ajuntament, doncs necessita recaptar 260 Ibi's A 260 FAMÍLIES DE MOLINS DE REI, amb una mitjana de 600 euros per familia = 156.000euros pel cunyat. QUADRA I TOT!

260 famílies "subvencionen" amb el impost de bens immobles al CLAM.

Anònim ha dit...

Del Sr. Sebastià Grau Avila hi ha molt a dir... i la veritat que no gaire bo. Aquest Sr. sol informar en el sentit que se li demana.

Quant a les prescripcions de l'informe de la interventora:

- Si s'han de publicar els plecs particulars és que no hi ha plecs generals a l'Ajuntament. MALA GESTIÓ.

- El plec de prescripcions tècniques conté els requisits en què el contracte de serveis s'ha de prestar -terminis d'emissió d'informes, format dels informes, aspectes que han de ser informats en cada llicència o instrument de planejament o gestió urbanística, direcció de contenciosos, assegurances de responsabilitat civil en la direcció dels contenciosos, etc...-. La seva manca és un altre símptoma de MALA GESTIÓ.

- El fet de jugar amb el límit del preu base de licitació per no haver-ho de sotmetre a procediment obert és un autèntic FRAU DE LLEI.

- Havent-hi tants despatxos especialitzats en matèria urbanística -Carles Pareja, Garrigues, Marta Giró, Garrigosa, José Luís Pérez López, Ballvé, Miquel Cuc, ... -, demanen ofertes a societats professionals totalment desconegudes. POCA VERGONYA.

En resum: això és PREVARICAR.

Anònim ha dit...

Doncs si algú es amiguet de l'alcalde que l'avisi se li estan acumulant els adjectius i semblen gruixuts:

CORRUPCIÓ, PROCEDIMENTS DE SELECCIÓ FRAUDULENTS, CONTRACTES A AMICS, CONTRACTES A FAMILIARS DE REGIDORS I DIRECTOR DE CONFIANÇA, ASSETJAMENT A FUNCIONÀRIES PÚBLICQUES PER AVISAR-LO (perdoneu però li manca un bull o s'ha venut l'enteniment...) PREVARICACIÓOOOOO.

QUÉ FUERTE! ARCAS FELIZ NAVIDAD!!!!

Anònim ha dit...

En van comentar fa uns dies que hi havia un blog aquí a Molins on es deien coses molt greus, tinc que confesar que per no participar del pensament polític de la CUP no vaig fer cas.

Ahir un altre conegut em va tornar a parlar d'aquest blog i avui he volgut fer una ullada.

Primer de toc dirè que estic esgarrifat de tant abús, que malauradament crec que es verosímil.

Jo no comparteixo aquest to "jocoso" i displaent de molts comentaris, i crec que es molt i molt greu el que esta passant.


Com a molinenc d'adopció em sento molt i molt avergonyit, vull fer alguna cosa.

Que puc fer ?

Com pódem denunciar tot això als tribunals?

Bona tasca Àlex reconec que sempre he menyspreuat una mica a la CUP i ara rectifico.

Josep G.

Anònim ha dit...

Estimado Josep G. y todo aquel a quien pueda interesar, aquí teneis la direccion del fiscal:

Fiscalia de Catalunya
Pau Claris, 158,160
08071 - Barcelona

Teléfono: 935673594
Fax: 935673654

Denunciar es muy sencillo, puede enviarse un escrito normal sin ninguna formalidad, firmado o anónimo y acompañando de fotocopias o impresiones de las "entradas" más representativas publicades por Alex como por ejemplo las que siguen:


" L'ajuntament ha pagat 156.000 € a una empresa d'un familiar encadenant processos d'adjudicació sense publicitat "

"El control i coordinació de les obres de la Federació han estat fetes per una empresa sense que hi hagi un contracte firmat "

" S'adjudica un servei d'assessorament jurídic a un regidor d'ICV sense contrastar-ho amb altres ofertes "

" L'Ajuntament de Molins de Rei contracta als familiars i a sobre ni s'esforcen a dissimular-ho "

" El govern municipal Quanta solidaritat que hi ha dins d'ICV....demana el que no compleixen ells "

" Recurs sindical contra el procés de selecció d'auxiliars administratius/ves (2a part)"

" La CUP fa públics els informes d'intervenció que denuncien irregularitats"


Hay que indicar también el sitio internet donde se publica: "https://alexmaymolopez.blogspot.com" y explicar que es una fuente veraz porque lo hace publico un concejal del própio Ayuntamiento con acceso a la información.


La carta se mete en un sobre y se hecha al buzon... y el fiscal ya pedirá los papeles al Alcalde y tomará declaración a los políticos y a los funcionarios que crea conveniente.

Después de estas comprobaciones el fiscal decidirá si archiva el caso o presenta una querella criminal contra el Alcalde Ivan Arcas y otras personas que hayan colaborado, intervenido o beneficiado ilegalmente.

Anònim ha dit...

Y LOS SOCIALISTAS DE MOLINS CALLADOS¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡


¡¡¡¡¡AQUÍ HAY MARROOOOOOOO¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Molt bona feina Àlex!

destapant els draps bruts!

Carles

Anònim ha dit...

OSTRES ENHORABONA PER A TOTS ELS MOLINENCS!!!!

I gràcies per els que enteneu i doneu camins per reivindicar la justícia , aquest dies de nadal aprofitaré per fer una obra a la comunitat i pel bé comú..!!!
A LA FISCALIA!
hem de fer alguna cosa "un mon millor és posible"
fem una cadena!

Anònim ha dit...

Menudo regalo de Navidad para el familiar!

Que los regalos superiores a 200Euros se consideran posible corrupción.
Quián más saca beneficio aparte del familiar?

Hay reparto de beneficios?

Tal vez!