dimarts, 27 de febrer del 2007

Un Rey Golpe a Golpe i el NO de Marinaleda a l'Estatut Andalús

Aquesta tarda a través d'uns enllaços he anat a parar a la web del Colectivo de la Unidad de los Trabajadores por un Bloque Andaluz de Izquierdas (CUT-BAI).


Primer de tot m'ha agradat veure-hi un enllaç per descarregar el llibre "Un Rey golpe a golpe", biografia no autoritzada sobre el monarca espanyol Juan Carlos I. És un llibre que he llegit i que el recomano a tothom ja que ens explica la cara més desconeguda d'aquest personatge. I també recordo com la presentació d'aquest llibre va costar tant de fer a Molins, gràcies a les traves posades pel sr. Janés, que a més de ser alcalde amb el suport d'una formació ecosocialista i una d'independentista es declarava a favor de la figura de Juan Carlos I. Qui ho entèn això? Aquí us deixo l'enllaç perquè el pogueu descarregar i llegir-lo: enllaç en castellà o enllaç en català



Un altre notícia a ressenyar d'aquesta web és que a Marinaleda van tornar a donar una lliçó de dignitat votant NO majoritariament a un Estatut Andalús que al cap i a la fi és el mateix que l'Estatut de Catalunya: una simple maniobra de la classe política per distreure l'opinió pública que no soluciona el problema de la diversitat nacional de l'estat espanyol i el més important de tot, no soluciona els problemes dels treballadors i treballadores d'aquest país. Són dos estatuts més que refermen el sistema ecònomic espanyol basat en una Unió Europea més neoliberal que mai subordinada al poder dels grans capitals i de l'imperi nord americà.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola Àlex,
Veig que en aquest article has afegit un vincle per accedir a la versió en PDF del llibre que comentes.
Et faig arribar una altra adreça des d'on pots descarregar el llibre en la versió en català.

http://www.geocities.com/patriciasverlo/sverlo.pdf

Tot i que ja ho he fet en persona, aprofito el comentari per tornar-te a felicitar pel blog.

Aleix.

Àlex Maymó i López ha dit...

Gràcies Aleix, ja he canviat l'enllaç.

Salutacions