dijous, 15 de març del 2007

La llei de paritat a Molins de Rei

Està a punt d'aprovar-se la nova de llei de paritat que entre d'altres coses imposarà una quota d'un 40% de dones en les llistes electorals pels municipis de més de 5.000 habitants. Sembla ser que en cada bloc de 5 candidats hi haurà com a mínim 2 dones o 2 homes.


A nivell local està clar que Iniciativa i Esquerra (IiE) hauran de "retocar" el resultat de les primàries per complir la llei. La llei obligarà a canviar el que decideixin centenars de persones que participaran per decidir l'ordre de la llista a excepció del número 1.


A nivell del Baix Llobregat el PSC-PSOE ha presentat 13 dones que encapçalaran les llistes d'un total de 30. Amb aquesta proporció també arriben al 40% però ara sempre quedarà el dubte de si han imposat alguna dona com a candidata en alguna població només per arribar a aquesta xifra o perquè realment era la persona més valida.


ERC-AM també hauran de retocar les seves llistes per posar una altra dona entre els 5 primers llocs ja que actualment només hi ha l'Aina Surià.


Jo crec personalment que aquesta llei més que ajudar a la igualtat el que fa és posar en dubte constant el fet que una dona arribi a un lloc de responsabilitat. Ha de ser la mateixa ciutadania qui valori el fet de si una opció política aposta de veritat per la igualtat d'oportunitats basant-se en fets i accions concretes i no només de cara a la galeria posant més dones a la llista electoral.


Sinó basant-nos en aquesta idea podríem arribar a afirmar que la Falange és una opció política molt avançada en aquest sentit perquè en unes eleccions Europees va presentar una llista només integrada per dones. Ja sé que això és demagògia però només és un exemple per ilustrar el despropòsit que representa aquesta llei.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Realment quin és l'objectiu d'aquesta llei??? apropar-nos cap a la igualtat?? o fer una neteja de façana. Com sempre l'escoria Psocisllestos enganyan al personal amb lleis que no solucionen el problema de fons sinó tapen un forat d'un buit que ells mateixos tindran problemes per acatar, una motu més del PSOE.