dissabte, 9 de juny del 2007

Es trenca el tripartit local. Ara govern en minoria

Sino hi ha cap canvi d'última hora sembla que no es repetirà el tripartit local que ha governat la vila en els últims 4 anys format per IiE, ERC-AM i CiU. Tot apunta a que es formarà un govern en minoria format per IiE (7 regidors) i ERC-AM (3 regidors) amb l'alcaldia per l'Ivan Arcas durant els 4 anys. A l'oposició quedarà el PSC-PSOE (6 regidors), CiU (3), PP (1) i CUP (1).

Sembla ser que avui divendres al matí el Sr. Arcas havia promès a CiU la regidoria de Comerç i la de Cultura però que a la tarda ha canviat d'opinió en el tema de cultura i CiU ha decidit quedar-se a l'oposició després d'haver refusat en primera instància una oferta del PSC-PSOE que els hi donava fins i tot un període d'alcaldia per en Joan Ramon. Sembla ser que dins de CiU hi ha molt malestar i dilluns en Joan Ramon Casals parlarà per Radio Molins per explicar el cas.


Un cop més s'ha demostrat que es primen les obsessions per mantenir certes regidories en poder d'un o altre partit per damunt de qüestions programàtiques, cosa que crec que encara porta a un descrèdit més gran entre els vilatans i vilatanes. En tot cas en els propers dies ja coneixerem amb més detall les vicissituts de les negociacions.


A partir d'ara quedarà un panorama si més no bastant obert. Per aprovar qualsevol tema hauran d'aconseguir al menys el vot d'un regidor de l'oposició però es trobaran amb un PSC-PSOE que dificilment estarà per la labor, una CiU molesta que tampoc serà gaire favorable, un PP més aviat en contra i nosaltres des de la CUP que farem una oposició constructiva però que no donarem suport a una política continuista en molts aspectes.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Un regal per l'IVAN

Vegeu http://amanides-molineres.blogspot.com/

El jefe dels urbanos es manifesta amb els mossos contra el conseller Saura. Vigila Ivan!!!

Anònim ha dit...

http://amanides-molineres.blogspot.com/

«Saura, dimissió!» Aquesta va ser la consigna més repetida durant la manifestació, i va anar acompanyada d'una xiulada eixordadora davant de la conselleria d'Interior........Però quan els manifestants van ser al carrer van exigir el que van voler: el cap de Saura.

Anònim ha dit...

Comentari http://amanides-molineres.blogspot.com/


Inspector cap de la Policia Local de Molins de Rei, persona de la màxima confiança del Regidor de Seguretat Enric Franch (ICV) es manifesta públicament demanant la dimissió del Conseller Saura (ICV). Junt al inspector, es pot observar la presencia de dos agents dels cos de la Policia Local de Molins de Rei No són aquests els que es presenten a oposicions a Molins de Rei per aconseguir la plaça de caporals?
Tots tres somrients, camuflats entre els Mossos d’esquadra, manipulant contra Saura Responsable polític d’ICV...

Anònim ha dit...

Al començament es parlava majoritariament de que repetiria el tripartit.
Després s'ha parlat de l'alcaldia compartida de CiU i ERC. Abans ERC havia proposat un 1+1+2.
Estic d'acord en que si l'alcalde s'hagués trriat aquest cap de setmana el més probable era el govern en minoria de IiE+ERC.
Però que jo sàpiga encara no hi ha rés tancat i d'aqui a dissabte poden passar moltes coses. Fins hi tot a Molins han passat a coses el darrer dia a la darrera hora . A la 13h. quan la resta de pobles ja havien votat a les 12 hores.
De tota manera comparteixo la conclusió que és el pacte que sembla que pren més cos, ara per ara.

Anònim ha dit...

Només un apunt.
No és que CiU hagi declinat el pacte amb PSC i ERC. A CiU anaven bojos per dur-lo a terme, el que passa és que des del PSC han vist com les gastàven els convergents. Amb una setmana de negociació han sigut tant deslleials, i prepotents com han pogut. I al final ni ICV ni PSC (tot i que els hi anava el govern) n'han volgut saber res.

Unknown ha dit...

Una abraçada des de Tarragona... Ja no ens alimenten molles, volem el pa sencer!

Anònim ha dit...

t’adjunto la resposta a la carta que vaig demanar que llegís per antena el director de RMR .
VISCA LA LLIBERTAT D’EXPRESSIÓ (en una conversa personal)

Josep Barba Raventós
Moliners Televisió Digital Catalana

De: El Llaç [mailto:elllacinfo@telefonica.net]
Enviat: martes, 12 de junio de 2007 12:19
Per a: jb@guai.com; El Llaç
Tema: sobre la teva col•laboració a El Llaç

Benvolgut Josep Barba
el consell de redacció de la revista i la junta de Fòrum XXI ha decidit que no continuïs amb la teva col•laboració en El Llaç.

Els motius són diversos però a grans trets ens sentim dolguts per la carta que vas enviar a Ràdio Molins de Rei dijous passat, poques hores abans que sortís el número extraordinari del Llaç en el qual hi hem esmerçat més d'un any de feina.
Evidentment som partidaris de la llibertat d'expressió, faltaria més, però considerem que has exagerat amb la teva crítica i sobretot has fet públiques converses personals amb el nostre director, Josep Ferrer.
Quan tothom estava molt content pel resultat del número extraordinari -hem rebut moltes felicitacions- tu vas sortir amb l'estirabot de la carta a la ràdio.
Entenem que tot és degut a que no has llegit bé la revista o no vas escoltar amb prou claredat les paraules que va pronunciar durant l'acte en Francesc Santolària.
El teu nom no és l'únic que hem oblidat, a la darrera dècada també hi falta el nom del pare del nostre director, en Josep Ferrer Gibernau que col•laborava mensualment amb l'estadística parroquial o el del Secretari de Fòrum XXI, en Pep Torné que és qui signa els articles del Fòrum.
Com veus l'oblit no es tractava d'una qüestió personal.

Tenim dues col•laboracions teves pendents per publicar. La primera d'elles hauria de sortir en el nº que estem acabant d'elaborar però no podrà sortir per motius d'espai. Tu decideixes si vols que ho publiquem o no.

gràcies

Consell de Redacció del Llaç

Anònim ha dit...

pacte tancat
IiE + CiU + ERC

Anònim ha dit...

Podeu mirar aquest enllaç.
http://www.directe.cat/puntdemira#la-cup-es-anticup

Àlex Maymó i López ha dit...

Sincerament la persona o col·lectiu que ha escrit l'article aquest de la CUP de Vilafranca no em mereix cap respecte i no deixa de ser un demagog de cap a peus. Si busquem alcaldes amb 28 anys al càrrec en trobarem moltíssims de CiU i alguns d'aquests venien abans de la Falange.

A mi m'importa ben poc si a Vilafranca mana CiU o PSOE, per mi son el mateix.