dimarts, 9 d’octubre del 2007

Ja oloro a rovellons...

Després del "fracàs" del dia 27 de setembre on només vaig trobar 7 rovellons en un indret del Ripollès tinc l'esperança de que aquest diumenge hi hagi més sort. El diumenge anirem aprop del Mont Caro (1442 mts), situat al massís dels Ports de Besseit. Allà es troben molts rovellons i no hi ha tanta gent com al pirineu.

El diumenge farà precisament 22 dies de les importants pluges del dia 22 de setembre en aquella zona (que no pas al Pirineu) i a més hi ha hagut fortes pluges també la setmana passada per la qual cosa s'assegura de moment una bona temporada a la zona. Les pluges caigudes a l'observatori del Mont Caro els últims dies són:

21 setembre: 1,5 litres/m²
22 setembre: 57,1 litres/m²
29 setembre: 2,7 litres/m²
3 octubre: 113,7 litres/m²
4 octubre: 34,9 litres/m²

En el mateix lloc on anirem l'any passat vaig arribar a trobar 3 cistells de rovellons jo sol i precisament aquell dia era 10 de desembre, ja que allà el fred arriba més tard. Evidentment el lloc no us el diré però tampoc seria fàcil indicar-vos com arribar perquè s'ha de caminar una hora des d'on es deixa el cotxe. Suposo que enganxarem la primera florida de rovellons i no sé si seran molts o no però al menys espero omplir el cul del cistell. Igualment qui vulgui conéixer la zona pot venir amb mi o li puc indicar zones que conec.

6 comentaris:

Unknown ha dit...

ai ai ai, pixapins!!
Sort que només agafeu rovellons, i la resta amb sort no els xuteu.
D'aquí un parells de setmanetes anem al poble i serà un bon cap de setmana de bolets, si t'hi vols apuntar ja saps

Anònim ha dit...

realment amb un cistellet com aquest ja faria goig de tornar cap a casa..... jo sóc una mica com el Guillem, m'aprofito de la penya que només agafa els rovellons! de fet m'agraden molt més altres bolets, el millor la "barreja" i no la de Patum!!
al Penedès no cal que hi vingueu a treure el cap boletaires que no n'hi pas ni un!!!!! i té tota la pinta que aquest any no cal que hi vingueu cap dia, jejeje!!
salut

Àlex Maymó i López ha dit...

Vosaltres sou d'aquells que com que no trobeu rovellons ompliu el cistell amb qualsevol cosa per tal de poder dir que heu omplert el cistell...jejeje.

A mi la veritat és que tampoc m'apassiona gaire menjar-me els bolets i m'agrada anar-los a buscar més que res per caminar per la muntanya i anar descobrint nous indrets.

Centre Documentació ha dit...

Jo també tinc ganes d'anar a buscar bolets, però no es pot dir que sigui precisament una experta. Deu ser que tinc gens urbanites i a ciutat trobo de tot, però a muntanya... I amb el tema rovellons, a mi també m'agrada la barreja de bolets, sense fer cap lleig als rovellons n'hi ha d'altres que m'agraden molt!

Anònim ha dit...

al condis ja se nha trobat algun!

Lu ha dit...

Eis... doncs jo me'ls menjaré...
...marxo uns dies a Frankfurt, amb la Vella.. però ens veiem a la tornada!!

Penseu que el cap de setmana 20 i 21 d'octubre és Santa Úrsula a Valls, 10 anys de la Turba... + castells... en una zona on es fan moooolt bolets!!

Us espero!!

I küssen!!