dijous, 4 d’octubre del 2007

L'ajuntament de Molins de Rei es solidaritza amb els encausats antimonarquics i aprova un carrer amb el nom de Lluís Maria Xirinacs

Després de que Molins de Rei fós notícia a tots els mitjans de comunicació en motiu de la crema de fotografies del rei en una concentració a la vila l'Ajuntament ha aprovat per àmplia majoria (14 vots de 21) demanar l'absolució dels encausats i ha mostrat la seva preocupació per actuacions dels mossos d'Esquadra a requeriment de les instàncies judicials. Des de la CUP vàrem presentar una moció inicialment que ha estat modificada parcialment per rebre el suport de l'equip de govern (IiE, ERC, CiU). Aquí teniu la moció definitiva.

Valorem com a molt positiu el fet que l'ajuntament doni suport als encausats perquè és una decisió en sintonia a un malestar general de la ciutadania amb la monarquia, un anacronisme històric que avui en dia encara hem de patir. La reacció del PSC-PSOE recriminant-nos d'apropiar-nos del republicanisme m'ha sembla sorprenent perquè ells porten més de 30 anys defensant la monarquia i persegueixen a qui es posiciona a favor de la III República, encara que siguin també del PSOE (vegeu notícia).

En aquest mateix sentit també s'ha aprovat una moció d'ERC-AM demanant la supressió dels articles del Codi Penal relatius als delictes contra la corona i els ultratges a Espanya, en la qual des de la CUP hem votat a favor i el bloc monarquic format per PSC-PSOE i PPC s'han quedat de nou en clara minoria.

En una altre moció presentada per la CUP, l'ajuntament s'ha posicionat de manera clara a favor de posar el nom de Lluís Maria Xirinacs a un carrer de la vila i donar suport als homenatges que s'organitzin des de la societat civil molinenca. IiE, ERC, CiU i la CUP han votat a favor mentre que el PSC-PSOE s'ha abstingut i el PPC ha votat en contra. El debat ha estat força tens a causa de la crispació introduida pel regidor Jose Luis Serrano (PPC) , que ha tractat com un malalt mental a l'ex-senador i l'ha acusat de defensar a delinquents com el "Vaquilla" a la presó o de declarar-se amic d'ETA. També en Xavi Paz (PSC-PSOE) ha recordat de manera parcial les declaracions de Xirinacs declarant-se amic d'ETA i l'ha acusat de no haver mantingut la mateixa coherència durant tota la seva vida. Crec que a l'ex-senador precisament no se'l pot acusar d'haver canviat de discurs i sempre ha defensat el mateix. D'altres en canvi si que es van vendre per una poltrona en la famosa "Transició Democràtica" i no han fet res o practicament res per solucionar el conflicte basc, que tantes morts i violència ha causat per ambdues parts.

ERC-AM ha presentat una moció demanant de nou el retorn dels Papers de Salamanca i per exigir al govern espanyol que compleixi la llei i no posi més traves tal i com està fent el ministre de Cultura de l'Estat Espanyol. S'ha aprovat per unanimitat amb el vot favorable del PSC-PSOE demostrant un cop més una falta de coherència total.

La moció de la CUP per una Catalunya Lliure de Transgènics també s'ha aprovat àmpliament amb els vots favorables d'IiE, ERC, CiU i la CUP i l'abstenció del PSC-PSOE.

La moció presentada per la CUP de suport al projecte "Catalunya i voltants en bicicleta" hem decidit retirar-la per consensuar-la millor amb la resta de partits per tal de poder aprovar-la. Aquesta moció portarà cua pel tracte que ha rebut l'impulsor de la iniciativa per part d'alguns membres del consistori però ja en parlaré un altre dia.

18 comentaris:

Anònim ha dit...

mai havia sentiti un ple de l' ajuntament, ahir ho vaig fer per ràdio molins.

el bloc monàrquic-espanyol es va retratar més d'un cop,

i curiosament el pepero no va dir res en les qüestions on més "tralla" podia fotre...

o és que va marxar abans d' acavar el ple...?

perque en les derreres votacions l' alcalde no l' anomenava...


em sento ben representat al meu ajuntament!

endavant Àlex,endavant la CUP!

BLUESBIKER

Àlex Maymó i López ha dit...

Bon dia,

Efectivament el regidor del PP va arribar tard al ple i també va marxar abans d'hora.

I gràcies pels ànims!

Anònim ha dit...

Hola, jo sóc del PSC i no sóc monarquic... sóc republicà. No entenc perque generalitzes i fiques al mateix sac a tots els socialistes i ens dius monarquics. Si una cosa caracteritza el PSC es la diversitat d'opinions que el comforma. No com d'altres partits que són clons del cap visible, amb o sense bigoti. Per tant, t'agrairia que ens repctesis i que no fesis demagogia, ni partidisme, d'un fet que no és cert.

Anònim ha dit...

Hola Àlex, simplement i per casualitat he "topat" amb el teu blog, i, de tant en tant, ho aniré fent, ja que m'agrada sentir diferents veus de la política local. Només vull fer-te dos apunts molt breus, amb ànim constructiu. El primer és que trobo exagerada la visió que de la figura d'en Xirinacs teniu alguna gent. Sense restar-li els seus mèrits durant la Transició, a la seva darrera etapa la va "pifiar" bastant, com dient-se amic d'ETA o plantant-se davant la Generalitat en un acte que la majoria de gent va trobar força ridícul. Segur que al regidor Serrano se li van disparar les formes (no vaig sentir el ple, però és el que fa normalment), però pensa que alguns no valorem tant a Xirinacs com per a fer-li merexeidor de figurar al nom d'un carrer de la vila. I segon i últim, encara ets dels que creu que a Euskal Herria hi ha dos bàndols més o menys igualats que han usat la violència de la mateixa manera? Més enllà del GAL, que il.legalitzar partits no és la millor solució o que el dret d'autodeterminació no hauria de ser cap tabú, és ETA qui ha mort mil persones, qui fa xantatge i amenaça als que no pensen com ella, i un llarg etcètera. Amic Maymó, no vaig votar la CUP però em vaig alegrar que entréssiu a l'ajuntament, pel que de veu diferent i discrepant aporteu (també em vaig alegrar quan va entrar el PP), però, i perdona l'extensió del comentari, tingues clar que hi ha gent mitjanament formada i inteligent que som crítics amb el sistema i la democràcia, però que no considerem que tot plegat sigui una dictadura feixista que no ens deixa respirar. Sigues objectiu en tot el que facis, i no pensis que tots els que no som okupes, d'extrema esquerra o independentistes som en conseqüència uns fatxes de cal deu. Salut!

Anònim ha dit...

... JO TAMBÉ SÓC DEL PSC I REPUBLICÀ... ÀLEX, HAURIES DE PARLAR AMB MÉS CONEIXEMENT DE CAUSA, NO DEIXAR-TE EMPORTAR PEL QUE ET DIUEN O ET COMENTEN DES DE LA DIRECCIÓ DE LA CUP I FER MENYS POPULISME ...

Anònim ha dit...

Estic al·lucinant,... Es supossa que la CUP ha d'anar contra l'equip de govern (et recordo que són ICV+ERC+CiU) i no contra el PSC i el PP. Perqué no critiques o parles del que es fa malament des del consitori molinenc?, que em consta que es fan moltes coses malamnet, que són uns espabilats... No entenc per què et poses en contra del PSC... Suposso que es la teva inexperiència... Si us plau parla de les coses que de veritat ES DEIXAN DE FER A LA VILA, DEL QUE NO FAN UNS SENYORS QUE ESTAN COBRANT SOUS INCREIBLES, QUE ESTAN ALLIBERATS I ELS HI PAGEM ELS SOUS, I, A SOBRE, ALGUN SE LI HA VIST TREBALLANT A LA TENDA DE LA SEVA DONA... Això és amb el que has de fer sang!!! Si us plau fot canya a aquest consistori per fer una vila millor!!!

Anònim ha dit...

... Jo també sóc socialista i republicà...

Anònim ha dit...

YO TAMBIÉN SOY SOCIALISTA Y REPUBLICANO... ALEX ES NORMAL QUE COMETAS ESOS ERRORES (PSC=PARTIDO BORBONICCO), TIENES MUCHO QUE APRENDER, ÀNIMO.

Àlex Maymó i López ha dit...

Aniré punt per punt.

1. No crec que sigui molt agosarat dir que el PSC-PSOE defensa la monarquia actualment i aquests dies en els mitjans de comunicació ho estem veient constantment. Ja m'agradaria que la majoria militants del PSC fossin republicans i forcessin un canvi de política del partit en aquest sentit però de moment això no és així.
2. La suposada direcció de la CUP no fa falta que doni cap consigna perquè tots els que formem la CUP som republicans i tots anem a una en aquest sentit. Sempre en qualsevol entitat o partit polític poden haver-hi divergències però jo em plantejaria estar en un partit en el qual es defensa una institució tan anacrònica i antidemocràtica com la monarquia.
3. Referent al segon "anònim" primer de tot agrair-te el comentari perquè sempre és positiu podeu discutir del que sigui. En Lluís Maria Xirinacs va fer coses que a mi tampoc em poden agradar però es que no hi ha ningú que ho faci tot perfecte però a nivell general si que crec que ha estat una persona que ha demostrat coherència al llarg de tota la seva vida però això és una opinió personal, que evidentment cadascú pensarà com vulgui. El fet és que l'ajuntament ho va aprovar per majoria àmplia. Sobre el tema d'Euskal Herria és un tema molt llarg i en altres articles al bloc ja n'he parlat però crec que s'ha d'entendre que existeix un problema polític que ha derivat en episodis de violència que han causat molts morts a causa d'ETA però que també l'estat ha actuat de forma violenta, no només amb el GAL, sinó amb múltiples casos de tortura, dispersió dels presos i repressió policial, que l'únic que aconsegueix és reafirmar les posicions d'uns i els altres i allargar el conflicte. Suposo que tots desitjaríem que el problema s'hagués solucionat fa molts anys i ens hauriem evitat més d'un miler de morts.

Àlex Maymó i López ha dit...

En contra del PSC i el PP ens hem posicionat en temes polítics quan no coincidim políticament però en temes locals poden haver-hi punts en sintonia o no, tot depenent del punt. Però tampoc es pot dir que l'equip de govern ho fa tot malament i tampoc quan el PSC va estar a l'equip de govern ho va fer tot bé.

De totes maneres gràcies pel teu comentari i evidentment que no tenim experiència però esperem anar millorant.

Àlex Maymó i López ha dit...

Comentari pels republicans del PSC que han escrit i pels que ho facin:

Les paraules se les enduu el vent i el que compten són els fets. Espero que en el proper ple el grup municipal del PSC presenti una moció a favor de la III República i no tindrem cap problema en donar-hi suport.

Anònim ha dit...

Doncs jo espero que si el PSOE presenta una moció per la III República (espanyola) no hi voteu pas a favor.
Perquè la República nostra serà la V, per mal que les 4 anteriors han estat massa efímeres.

Ni francesa ni espanyola, República Catalana.

Àlex Maymó i López ha dit...

Tens raó company, però jo personalment crec que ja seria positiu que demanin la república encara que se que això no soluciona practicament res. De totes maneres no cal oblidar que som independentistes perquè ens obliguen i en l'hipotètic cas de que se'ns respecti com a poble (cosa dificil, ho sé) jo no tindria cap problema en conviure amb els altres pobles de la península com Castella. Per això som internacionalistes i no només volem una Catalunya lliure sinó també la llibertat de qualsevol poble i aquesta llibertat també passa per l'abolició de la monarquia.

Anònim ha dit...

Al rei ningú l'ha escpllit així que ser monàrquic i demòcrata és contradictori i més sent el rei el cap de les forces armades i més sent l'exèrcit l'encarregat de garantir la unitat d'espanya.
Per tant si ens el podem treure de sobre , una cosa menys. Encara que no crec que canviessin gaire les coses.
Però si empermeteu canviar de tema...
això de les 4 repúbliques catalanes i efímeres de que va? és que la història no és el meu fort, ee
joan

Anònim ha dit...

Home, jo sóc independentista perquè sóc català, i prou. Com són 'independentistes' els portuguesos perquè són portuguesos, i no perquè ningú els respecti o els deixi de respectar.

Conviure amb Castella? Sí, clar, i amb Escòcia, Jamaica i el Japó. Com deia en Macià, un concert de pobles lliures i no un estat que existeix com a conseqüència de la guerra i el suïcidi de les classes dominants castellanes.

Unknown ha dit...

felicitats per les mocions

no només les que evidencien un compromís i dignitat en la defensa dels drets nacionals bàsics, que són d'un irreprotxable contingut democràtic

També em sembla molt positiva la declaració antitransgència, i si s'aprova també serà molt positiu que Molins tingueu un ajuntament favorable a la bici i no com el de Barcelona que es dedica a fotre'ns la vida impossible, i tot per seguir fent una ciutat al serveis dels cotxes i aquest model de transport contaminant, insostenible i responsable de milers de morts cada any

Àlex Maymó i López ha dit...

Amb el tema de la bici la veritat es que l'ajuntament té bastantes coses a millorar per a potenciar-ne l'us i evitar en la mesura del possible els riscos innecessaris que hem de patir els usuaris de la bicicleta. Ara s'esta debatent el Pla de Mobilitat i sera clau incidir en aquest punt.

Anònim ha dit...

http://es.youtube.com/watch?v=GBdGVuHBJ10