dimarts, 1 de gener del 2008

Alerta Torà (el vídeo)

Aquí us penjo el vídeo, dividit en 4 parts, sobre el Cas dels 3 joves de Torà detinguts, torturats i empresonats per ordre del Jutge Garzón l'any 2003. La parada cardíaca d'en Jordi Vilaseca durant els 5 dies d'incomunicació és una prova evident de les tortures que va patir. 4 anys després han estat condemnats a 2 anys i per tant no entraran a presó però la querella per tortures ha estat arxivada. Fins i tot, en aquell moment l'Ajuntament de Molins de Rei va aprovar a instàncies d'Endavant una moció que exigia l'alliberament dels 3 joves.



3 comentaris:

Unknown ha dit...

Un cas impactant que no ha pogut quedar en l'oblit perquè no ha arribat a ser notícia més enllà dels cercles propers.

És absolutament lamentable el paper dels mitjans de comunicació i dels partits polítics.

El resultat és esfereidor:
un cas de tortura no investigat i tres joves declarats culpables d'accions que no van dur a terme.

Tan de es pugui considerar el cas de Torà com una taca negra en la justícia espanyola.

Si no ho podem fer, la situació encara és més greu.

Merci per penjar el vídeo!

Roger

Àlex Maymó i López ha dit...

És veritat que això no surt als mitjans però hem de ser nosaltres qui difonguem aquest vídeo per internet a través dels blocs i a través del correu electrònic. De moment internet no té fronteres i l'hem d'utilitzar per a difondre el vídeo.

El més greu d'aquest cas és que va aconseguir desmobilitzar part del jovent de Torà, que abans de les detencions, estava molt implicat socialment. El que hem de lluitar és contra la por que vol imposar l'estat a tots aquells i aquelles que lluiten contra aquest sistema capitalista.

Anònim ha dit...

És brutal la impunitat amb que no paren d'actuar les forces de seguretat. M'indigne i m'omple de ràbia a la vegada que també m'espanta, com va espantar al jovent de Torà. Estic d'acord que hem de lluitar en contra d'aquesta por i penso que una de les maneres és poder veure que el que fem serveix per a algo. És terriblement desolador no saber ben bé quin és el camí per lluitar contra tot aquest sistema i veure com som una part més del seu engranatge fastigós.

Solidaritat amb tots els presos i preses, torturats i torturades d'aquest sistema.

Gràcies pel vídeo.