dimarts, 1 de gener del 2008

Resum del ple del 27 de desembre

A la plana web de la CUP de Molins teniu un ampli resum del Ple Municipal del 27 de desembre de 2007 i dues notícies sobre les mocions aprovades i sobre la declaració institucional.

Va tornar a ser un ple bastant llarg, de quasi 4 hores, i com sempre es va parlar de moltes coses però potser destacaria breument aquests aspectes:

- Segons l'alcalde Ivan Arcas la CUP no som una formació política democràtica pel sol fet de que no vàrem donar suport a una declaració institucional contra l'atemptat d'ETA que redactaria el mateix Mayor Oreja, personatge del PP defensor del Franquisme i que una empresa de la seva família d'escoltes privats s'està enriquint gràcies al conflicte basc. El regidor del PP va mostrar-se a favor de la declaració i en va donar les gràcies a l'alcalde.

- Vàrem preguntar perquè l'ajuntament es gasta 1091,40 € en un sopar pels membres del jurat del Cartell de la Fira amb un menu de 64 € per persona. Un dels que van gaudir del sopar era l'alcalde.

- Les tarifes del Bus Molins augmenten una mitjana del 7,08% i no un 3,96% com diu l'equip de govern, que ha utilitzat un complicat càlcul per dir la tarifa mitjana ponderada augmenta un 3,96%.

- Ja sabem que la Memòria del Mandat 2003-2007 va costar 20.796 €, tot això pagat amb diners públics per fer propaganda de l'equip de govern (IiE, ERC, CiU). Com que a la pregunta del PSC no especificava el tema del DVD sospitem que aquí no estan inclosos els costos del DVD i per això tornarem a preguntar perquè segurament serà superior.

- Sobre la modificació del PGM al sector de Can Coll no vàrem poder dir res ni votar ja que jo visc a la zona i la llei m'obliga a no posicionar-me i per tant la CUP no té possibilitat de dir res.

- El PSC-PSOE sempre defensa la Biomassa de paraula però sempre estan buscant el mínim argument per generar debat. A veure quan l'1% dels ajuntaments que governen a Catalunya promouen experiències com la de Molins (i no demano molt!). Està molt bé parlar a favor de les energies renovables però el que compta són els fets i també cal el suport decidit de l'administració autonòmica i estatal, totes en mans del PSC-PSOE.

- Es va aprovar la moció per reclamar justícia en el cas de Pedro Álvarez però a Iniciativa i Esquerra (IiE) va haver-hi divisió interna i en Jordi Romeu va votar a favor. Els 6 regidors restants van abstenir-se. Potser els va molestar que a la moció es demanava al Conseller Saura que es reunís amb la família? La família havia demanat aquesta reunió a principis del 2007 i la resposta ha estat de moment el silenci. No pot un Conseller d'Interior donar resposta a una família que porta 15 anys lluitant per l'assassinat del seu fill a mans d'un policia?

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Olé pel JORDI!!!

Que els hi està passant a iniciativa?

Que no tenen sensibilitat?
Poder només els hi queda DISCIPLINA DE PARTIT.

SI ÉS AIXÍ ACABARAN COM EL PSC, AMB LA DICTADURA DELS "CAPITANES" I PROU.

Fa plorar pensar en el que va representar a la transició i les persones sanes que han anat quedan arraconades per uns quans AFAMATS DE PODER, sense ética ni moral ni principis, que són els que ara manen a l'ajuntament.

VIGILEU BÉ ELS DE LA CUP I NO US DEIXEU CORROMPRE , SI US PLAU!!!

Àlex Maymó i López ha dit...

Esperem que mai arribi el cas de que ens corrompem però en tot cas la garantia de que això no passi és que la pròpia militància i simpatitzants siguin els primers en denunciar-ho i en depurar a les persones que traeixin als principis de la CUP.

Per desgràcia, en els grans partits, la gent amb més principis es desenganya i se'n va a casa i fent això els hi deixa el camí planer a tots aquells que volen viure de la política i traïr els seus propis principis.

Anònim ha dit...

fghhj