dijous, 3 d’abril del 2008

Valoració del ple municipal del 2 d'abril de 2008

Ahir es va celebrar el ple municipal. Des d'aquí no us vull fer un resum extens del ple sinó una valoració de com van anar alguns punts. Si voleu veure el resum del ple el teniu la plana web de la CUP de Molins de Rei:


Ahir el ple va començar amb la Declaració Institucional de Rebuig de l'assassinat d'Isaías Carrasco. Ja abans del ple, l'alcalde Ivan Arcas ens tenia ganes per temes com l'assessora d'alcaldia i va fer unes declaracions el matí abans del ple parlant de la nostra postura sense tenir coneixement del que diriem al Ple. Sembla ser que no van escoltar amb atenció el nostre posicionament perquè després tots els portaveus van aprofitar per criticar a la CUP dient coses que no són veritat i que la CUP en cap moment va dir. Nosaltres no firmarem mai aquest tipus de declaracions que només sempre parlen de les víctimes d'ETA. Encara que diguin que estan en contra de qualsevol tipus de violència després només s'enrecorden de les víctimes d'ETA però mai s'enrecorden de les altres violències del conflicte basc ni d'altres situacions violentes que tenen lloc als Països Catalans o a l'estat espanyol.

A mi personalment aquest tema ja em cansa però potser haurem de començar a parlar de l'augment de denúncies per tortures per part dels Mossos d'Esquadra, controlats per l'amic de l'alcalde o per exemple ahir ja ho vaig dir en la moció dels JJOO a la Xina que en el cas de Barcelona 92 es van detenir i torturar 62 catalans/es en la famosa Operació Garzón i ara fa 3 anys l'estat espanyol ha estat condemnat pel Tribunal d'Estrasburg pels Drets Humans. En aquest tema el sr. Xavi Paz va callar miserablement perquè sap a la perfecció com els governs espanyols del seu partit han practicat i continuen practicant la tortura, el terrorisme d'estat i la repressió policial tant als Països Catalans com a Euskal Herria especialment.

Ja ho vaig dir al ple i ho repeteixo aquí, des de la CUP no estem en política per justificar cap assassinat però tampoc per firmar declaracions de condemna al costat d'aquells que no creuen en una solució democràtica i dialogada del conflicte basc i de qualsevol situació que es pugui donar en aquest estat.

Tenim clar que alguns utilitzen la manipulació mediàtica però nosaltres continuarem informant de manera transparent sobre tots els temes i si això és el que els hi molesta a alguns doncs com es diu popularment: que es rasquin!

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Alex, penso que us equivoqueu, independentment del que diu el manifest, que em sembla molt correcte, al meu parer, hauríeu de condemnar els actes terroristes així com tots els altres, penso que us perd la forma, per a mi el correcte seria.
1-Recolzar el manifest sense puntualitzacions
2-Presentar vosaltres una moció o les que facin falta de condemna de la violència policial al País Basc, si els altres partits no s'hi adhereixen la pilota ja estarà a la seva teulada.
Crec que us fa molt mal el fet de no condemnar els actes terroristes, a la gent li és igual si el que intenteu es que es condemni la violència per ambdues bandes o no, el que veuen es que us acosteu a posicions radicals i esteu fent molt bona feina per enterbolir-la amb una qüestió de formes.

És la meva opinió.

Roger.

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Roger,

Tens tota la raó en el sentit que el problema principal és que després manipulen el que diem per fer entendre el que els hi interessa.

Crec personalment que ens han fotut un gol perquè l'error potser ha estat no intentar negociar una resolució, cosa que hagués estat difícil d'arribar a un acord però ja seria un argument més a favor nostre. Després evidentment, la resta de 5 portaveus municipals han carregat en contra nostra tant al ple com als mitjans locals de comunicació (radio i televisió).

Aquest tema el debatrem a fons entre nosaltres per tal de poder deixar clara la nostra postura i que alguns quedin retratats.

Gràcies per l'aportació.

Salut!

Lu ha dit...

Hola Àlex!!

Bé, ja saps que aquest tema és molt delicat, i que ens fa perdre hores i hores de parlar.. i és que mentrestant parlem d'això (i malgastem temps i esforços inútils)estem perdent un temps preciós per a tractar temes de molta més importància municipal.

Ja saps que n'estic una mica farta de tanta solidarització basca, a canvi de res, estic totalment d'acord amb el posicionament que vau prendre al Ple, però caldria intentar que aquest no fos un tema de portada, que no es pogués utilitzar en contra nostra, i que d'altres temes molt més importants prenguéssin més pes que aquest, que de mediàtic ja en té prou i resulta el recurs fàcil de crítica.

Estic segura que anirem perfilant la qüestió, però recorda que una lluita que està tenint lloc fora dels nostres països, per molta solidaritat i proximitat que hi tinguem, mai pot interrompre ni escapçar el treball que durant anys estem duent a terme.

Ànims i fins diumenge!!
Estàs preparat??

;-)
Una forta abraçada company!!!

Miquel Monfort Subirana ha dit...

A mi no em cal perdre ni un minut per aquests debats tenint en compte que al final no aporten res. No sé perquè els altres partits politics no porten a cada ple mocions per condemnar els atmptats a l'Irak, a Txetènia o Rússia, Paksitan etc...Que no tenim altre feina que anar condemnant els conflices dels altres??
Endavant amb la CUP!!

Anònim ha dit...

Jo et dono tot el meu suport, Alex!

Com en altres temes, la CUP es l'unic partit que veu la realitat per tots els cantons!