dilluns, 2 de juny del 2008

Dimecres a les 11h nova concentració davant dels Jutjats

Des de la CUP de Molins de Rei ens solidaritzem amb els homes i dones de la vila que han estat cridats a declarar als Jutjats de Sant Feliu de Llobregat i de Molins de Rei per autoinculpar-se d'haver avortat arran de la última campanya de dreta més reaccionària contra les cliniques avortistes.


Arran de les detencions de personal mèdic i de la requisició de fitxes mèdiques en clíniques de Barcelona i altres indrets de l’Estat espanyol, diversos col·lectius de dones es van organitzar en grups locals i, mitjançant la xarxa feminista, van reunir autoinculpacions de dones d’arreu del país que manifestaven haver avortat. El dia de Sant Jordi a Molins de Rei s’aplegaren unes setanta signatures d’autoinculpació que foren cursades als jutjats de Barcelona i Tarragona.


El Ple de l’Ajuntament de Molins de Rei del passat 30 d’abril va aprovar una moció amb el suport de la CUP en contra de la persecució de dones pel fet d’haver avortat, la qual cosa ha violat drets fonamentals com el de la intimitat en permetre que els seus historials clínics surtin dels centres sanitaris i passin a dependències judicials.


Des de la CUP us animem a participar en la concentració que es durà a terme el proper dimecres 4 de juny a les 11 hores davant del Jutjat de Pau de Molins de Rei (Av. València 21) per donar suport a la molinenca Teresa Sedó, que ha estat citada a declarar. Altres homes i dones ja han declarat en els últims dies o han estat citats per les properes setmanes. Per tot això, des del grup de Dones de la Vila que han impulsat la campanya s'està preparant una manifestació per les properes setmanes.