dijous, 19 de juny del 2008

La CUP presenta una moció per la rebaixa dels sous dels polítics amb el suport de 600 vilatans i vilatanes

La CUP de Molins de Rei ha presentat una moció pel proper ple municipal del dimecres 25 de juny demanant la rebaixa dels sous dels polítics i retribucions dels grups municipals. Aquesta moció és el punt final de la Campanya Quins $ous. S'han recollit 600 signatures de molinencs i molinenques demanant que s'anuli l'increment dels sous que es va aprovar el passat 26 de juny de 2007.

També s'ha convocat una concentració davant de l'ajuntament el proper dimecres 25 de juny a les 19:30h per donar suport a la presentació de la moció i posteriorment es pujarà a la Sala de Plens per seguir en directe el debat del punt.




En el primer ple de la legislatura, l'equip de govern (ICV, ERC i CiU) amb el suport del PSC-PSOE van aprovar un increment d'entre el 34% i el 128% dels sous dels polítics i retribucions dels grups municipals. (veure informació de l'augment)


En aquesta moció s'han incorporat les dues peticions de la campanya impulsada per la CUP i la secció sindical de la CGT a l'Ajuntament de Molins de Rei, que son l'anulació de l'increment que es va aprovar el mes de juny passat i tornar a aplicar els salaris i retribucions que existien fins llavors, només aplicant anualment l'increment de l'IPC.


Aquesta campanya ha demostrat que l'augment dels sous no ha rebut l'aprovació de molts molinencs i molinenques ja que aquesta mesura no va ser anunciada per cap dels partits polítics en la campanya electoral i en canvi va ser la primera mesura que van portar a terme. Amb molts menys mitjans que unes eleccions municipals el nombre de signatures ha superat al nombre de vots assolits per la CUP, cosa que demostra que aquesta petició va molt més enllà de les sigles polítiques i respon a un malestar més general.


Més informació: