dimarts, 30 de setembre del 2008

Demà dimarts ple municipal amb concentració dels treballadors/es de l'Ajuntament

Demà dimecres 1 d'octubre de 2008 es celebrarà el primer ple municipal després de l'estiu. Abans de començar hi haurà una concentració a les 19:00 hores davant de l'Ajuntament dels treballadors i treballadores de l'Ajuntament per demanar a l'equip de govern que es senti a negociar el nou conveni laboral.

A les 14:00h tots els sindicats amb representació han convocat una assemblea per explicar com està la situació i decidir el calendari de les properes accions. Aquest tema ja fa mesos que s'arrossega ja que el Sr. Enric Franch no ha mostrat cap intenció de negociar l'aspecte econòmic amb els treballadors i treballadores de l'ajuntament.

Demanen que se'ls hi apliqui un increment del 2% en el seu salari ja que en els últims 7 anys han perdut un 2% en el poder adquisitiu degut a la diferència entre l'IPC estatal (el que s'aplica per pagar els sous) i l'IPC Català (que aplica l'ajuntament per cobrar els impostos).

Malgrat els sous escandalosos d'alguns polítics i alts càrrecs de l'ajuntament s'ha de saber que la majoria de treballadors/es municipals tenen sous per sota dels 1500 € bruts mensuals.

Suposo que l'Ajuntament farà servir l'argument de la crisi per no acceptar aquestes condicions però de moment no han rectificat l'augment abusiu de més del 35% que van aprovar ells mateixos dels sous dels polítics i retribucions dels partits polítics.

Aquest augment desorbitat farà que l'ajuntament es gasti 825.000 € (137 milions de pessetes) més en sous dels polítics, diners que podrien destinar-se a moltes altres coses més útils com per exemple a ajudar en l'economia familiar dels treballadors que menys cobren.

10 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs si, has escrit sobre el tema de la concentració de treballadors. M’agrada molt que treguis el tema dels sous dels treballadors, dels polítics i els sindicats.

Abans de tot, cal dir que s’ha de defensar que els treballadors no perdin poder adquisitiu degut a diferencials amb l’IPC estatal. També cal dir que els senyors dels sindicats caldria que fossin tant contundents amb els convenis de la resta dels mortals. Estic fart de veure convenis on aquest tema que tant es defensa a Molins, no es defensa per la resta de treballadors. Aquest senyors UGT i CCOO signant vertaderes atrocitats de convenis que farien envermellir els treballador més sofert. Però bé, cada cas és particular.

Si és volen estalviar diners, hi ha més coses a fer a part dels sous del polítics. Cal que els senyors dels sindicats també treballin o si no poden, que deixin que l’ajuntament contracti algú al seu lloc. El que no potser és tota aquesta parafernalia sindicalista quant els senyors que ara criden, són els que van aprovar de forma fosca i impresentable l’anterior conveni. Repeteixo, van fer aprovar el conveni sense que una part dels treballadors poguessin llegir. Caldria preguntar perquè? De veritat hi ha tant problemes amb l’Enric? No sé vosaltres, però tot això fa un tuf molt curiós.

Anònim ha dit...

Ei! el dia 1 és dimecres. És nota qui és l'afortunat que va fer festa dilluns.

Per a mi els sindicats famosos són uns falsos que només actuen de cara a la galeria i fent la viu viu als seus partits corresponents. I encara es sorprenen de que les treballadores no s'hi apuntin.

A veure si aquesta vegada són capaços d'arrivar fins al final.

Núria

Anònim ha dit...

¿EL ENRIK? UN VIVIDOR. EN ESTOS MOMENTOS ESTA PIDIENDO OTRO PRESTAMO BANCARIO EN NOMBRE DEL AYUNTAMIENTO PARA INTENTAR TAPAR EL IMMENSO AGUJERO QUE HA CREADO CON SU NEFASTA GESTION.

SI NO OS LO CREEIS, PREGUNTARLE EN EL PLENO DE HOY.

ACCOUNTABILITY

Anònim ha dit...

Es pot demanar la destitució d'aquest mal polític (el Franc) d'alguna manera més formal que demanant la dimissió?

La mala gestió pot incapacitar per exercir un càrrec polític?

Hi ha alguna llei que empari a la ciutadania en aquest aspecte?

Una demanda judicial per malversació de fons públics?

Àlex Maymó i López ha dit...

Ara he vist després del ple el tema del crèdit. Ja ho preguntaré.

Sobre el tema de demanar la dimissió del Sr. Franch no hi ha cap llei que especifiqui que ha de dimitir per mala gestió ja que deu ser díficil determinar si és mala o bona gestió. En tot cas només se'l pot denunciar si es demostra que ha fet il·legalitats i això de moment no ho sabem del cert. Es pot fer les coses molt malament però que siguin legals...

Anònim ha dit...

LO QUE LE ESTAN HACIENDO AL SARGENTO DE LA POLICIA LOCAL DE MOLINS DE REY ¿ES LEGAL?

- APARTADO TOTALMENTE DEL SERVICIO
- NO LE DAN UNIFORMIDAD
- NO TIENE ARMAMENTO
- LE HACEN PATEAR DIARIAMENTE EL PUEBLO, SIN NINGUN TRABAJO ESPECIFICO (SALVO CONTAR SEÑALES), HASTA QUE SE CANSE Y PIDA LA BAJA

MIENTRAS TANTO, EL SERVICIO SE TIENE QUE CUBRIR HACIENDO HORAS EXTRAS EL RESTO DEL PERSONAL.

Anònim ha dit...

¡!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!que vergüenza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Este trabajador apartado de la policia y sus compañeros aprovechandose de la ocasión haciendo horas extras a cargo de las arcas municipales.

Y que hacen los partidos políticos de la oposición? NADA. Estan ocupados mirando hacia Collcerola.

Àlex Maymó i López ha dit...

Aquest tema del sergent de "mobilitat" ja el coneixem i el tractarem de la manera que no perjudiqui encara més a aquesta persona i també parlant amb ell (que ja ho he fet en alguna ocasió).

Anònim ha dit...

En el procés de elaboració de l'esborrany de la plataforma de negociació que van presentar els sindicats s'han inclòs totes i cadascuna de les aportacions que han fet els treballadors i les treballadores de l'Ajuntament. Aquest esborrany fins i tot estava disponible en format digital per poder-hi afegir coses... I és curiós que es digui que s'ha aprovat sense haver-ho llegit... Vol dir que els que no ho han llegit no ho han fet per què no els hi cal, i van a negociar les seves condicions a despatxos o a sopars íntims?
I si parlem de hores i crèdits sindicals, hem de parlar que la legislació vigent obliga a substituïr els enllaços sindicals quan falten a la feina aquestes hores... Cosa que tampoc s'acompleix en la majoría dels cassos, i el representant té doble pressió: patronal i companys, que es veuen forçats a assumir la seva feina.
Un altre dia més.

Àlex Maymó i López ha dit...

Puc ratificar que a través del correu electrònic tots els treballadors i treballadores municipals han rebut la informació i han pogut fer la seva aportació.

El que va passar en l'anterior conveni no ho sé perquè no estava a l'ajuntament.