divendres, 7 de novembre del 2008

La CUP de Molins de Rei denuncia que els Impostos i Taxes del 2009 augmenten per sobre de l’IPC

En l’últim ple municipal de l’Ajuntament de Molins de Rei es van aprovar les Ordenances Fiscals per l’exercici 2009 amb els vots a favor de l’equip de govern (ICV, ERC i CiU) i amb el vot en CONTRA de la CUP.

El posicionament de la CUP es basa en els següents punts:

- Denunciem que l’increment mitjà del 5% dels Impostos, Taxes i Preus Públics suposa un augment superior a l’IPC. Actualment ens trobem a un 3,6% i totes les previsions apunten a que l’IPC arribi a valors propers al 2% a finals d’any. La majoria de sous dels treballadors i treballadors s’incrementen en base a les dades de l’IPC de finals d’any.

- Un any més, doncs, els molinencs i molinenques perdrem poder adquisitiu. L’any 2008 l’increment va ser també força superior a l’IPC de finals d’any, que es va situar en el 4,2%. En les Ordenances del 2008 es va aplicar un 2,7% a la majoria d’impostos però en l’IBI es va aplicar un increment del 13% i precisament aquest impost suposa més del 50% dels ingressos de l’Ajuntament. És impossible calcular quin va ser l’increment mitjà dels impostos però si tenim en compte l’increment de l’IBI podem parlar que l’increment mitjà va ser superior al 7%.

- En els dos primers anys de legislatura l’increment dels impostos és superior al 12% mentre que els salaris de la majoria dels molinencs i molinenques amb prou feines augmentarà la meitat de percentatge en aquests dos anys.

- Denunciem un cop més que la poca inversió de l’Ajuntament en la Remodelació de la Piscina ha provocat un increment del 6% en les taxes de la Piscina. El Club Natació Molins de Rei s’ha vist obligat a augmentar el preu de les taxes per sobre de l’IPC degut a les càrregues financeres, entre d’altres motius, que representen els crèdits bancaris que es van contraure arrel de la remodelació de la piscina, que va costar 292 milions de pessetes, dels quals l’Ajuntament només va pagar un 17%. Amb una major inversió per part de l’Ajuntament en el seu moment en un equipament esportiu amb més de 3.300 socis/es no s’haurien d’augmentar tant les taxes.

- La CUP ha tornat a emplaçar a la resta de partits polítics a treballar per la reforma o supressió de l’Impost de Bens Immobles (IBI) perquè no sigui un impost lligat a l’especulació immobiliària i que no afecti a l’economia de les famílies. L’augment desorbitat del preu de l’habitatge ha provocat que aquest impost també es dispari i entre el 2006 i el 2016 haurà de pujar un 230% de mitjana. Aquest increment es repartirà durant 10 anys. No estem d’acord que les famílies que només tenen un habitatge paguin més per culpa de l’especulació perquè la vivenda la tenen per viure mentre hi ha gent que utilitza els habitatges per especular i els hi afecta igual aquest impost.

- El mal finançament dels municipis no pot servir d’excusa per augmentar la pressió fiscal als vilatans i vilatanes amb l’argument què cal mantenir els actuals serveis. Hem tornat a emplaçar a la resta de formacions polítiques que tenen presència en el govern de l’estat o de la Generalitat que resolguin d’una vegada aquest tema sino volen tornar a demostrar que les seccions locals només son sucursals al servei de les cúpules dels partits polítics.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Estic d'acord amb la postura de la CUP, i agraeixo l'esforç que s'està fent en aquesta legislatura per tirar endavant un projecte polític progressista com el vostre, cosa que té més valor per la falta de mitjans de què disposeu i amb la resta de partits en contra.

Molts ànims a tot l’equip, encara que no us ho puguem dir en persona, estigueu segurs que els molinencs ho sabem valorar i a les properes eleccions es veurà.
Alex ets un CRAC!!!