dijous, 13 de novembre del 2008

Les entitats a la Fira de la Candelera

A la Fira de la Candelera del 2009 no hi haurà fira d’entitats durant el primer cap de setmana de febrer. Enguany com a novetat principal es celebrarà una fira d’entitats el cap de setmana abans. La ubicació serà a la Plaça de la Llibertat, on actualment es realitza la Fira de Vins.

En els últims anys la carpa on s’ubicava a les entitats de la vila rebia poques visites ja que la seva situació feia que molts visitants no passessin per allà. Això també feia que alguns stands no estiguessin tan treballats perquè el número de visitants era baix.

Tots recordem que quan estava a la plaça del Mercat la fira d’entitats tenia molta més vida i per tant cal trobar una bona ubicació on hi passi la majoria de visitants. Per la Fira del 2010 tindrem un nou carrer cèntric, el C/ Pere Calders, i des de la CUP demanarem que les entitats siguin ubicades allà. Aquest carrer és el que va de la plaça de l’Ajuntament a la plaça de la Llibertat.

En el Comitè de Fira del passat 12 de novembre des de la CUP no vàrem estar a favor d’avançar una setmana la Fira d’Entitats perquè entenem que no és la millor solució i creiem que s’ha d’aprofitar les dates de la Fira de la Candelera per promocionar molt millor el teixit associatiu de la vila. Veurem com funciona aquest any perquè intentar organitzar una fira a l’aire lliure a finals de gener no és la millor opció.

Des de la CUP vàrem preguntar com s’ha consultat a les entitats si estan d’acord o no i ens van respondre que s’ha preguntat mitjançant dues reunions o per telèfon a les entitats que normalment posen un stand per la Fira. Aproximadament un 70% de les entitats estaven a favor d’avançar la fira d’entitats i un 30% en contra. Tot això segons les informacions facilitades pel regidor Joan Ramon Casals (CiU). L’ajuntament es va comprometre que si no funcionava l’avançament es tornaria a realitzar la fira d’entitats dins del primer cap de setmana de febrer.

2 comentaris:

tazthor ha dit...

Jo vaig ser-hi a les dues reunions, la veritat es que ben diferents tot i tractar el mateix tema.

En la primera dues entitats culturals i una sanitària ens vem posar en contra de l'avançament, la resta d'entitats estàven d'acord en que el millor seria estar el cap de setmana de la fira en una altra ubicació, però que si no podia ser ja els hi estava bé provar el cap de setmana abans (a mi em perdonareu però això no es estar a favor, el lo del "peix al cove").

La segona reunió totalment diferent. Els que repetiem perquè teòricament ens ho havíem pensat erem 3 o 4 entitats (la resta ja no es va dignar a venir). Aquí la gran majoria d'entitats va votar a favor del canvi, només una entitat cultural i una de sanitaria (les mateixes que la primera reunio) van estar en contra, però la resta no va posar cap pega en provar de fer-ho una setmana abans. Inclús, el comentari era... "si, fem-la una setmana abans que aixi nosaltres veurem la fira".

A mi m'agradaria remarcar que el món associatiu de Molins de Rei és molt extens i no totes les entitats necessiten les mateixes coses, la veritat es que es va poder veure que depenen del ram on estava cada entitat la decisió era una o una altra.

I per últim, vaig trobar a faltar moltes entitats que posen o han posat els últims anys estand, per nombrar només una i crec que molt important, la dels amics del Camell per exemple, crec que hauria estat bé poder trobar el més ampli consens en aquesta decisió.

Podeu veure el meu blog la meva opinió al respecte, feta en calent.
tazthor.blogspot.com

Àlex Maymó i López ha dit...

Primer de tot felicitats per animar-te a obrir a un bloc, que a Molins ja en som uns quants!

Segons el regidor Joan Ramon Casals el 70% de les entitats estaven a favor però com que a la majoria se les va trucar per telèfon doncs al parlar individualment amb cada una suposo que els hi va ser més fàcil de convèncer.

Aquest any ja no hi ha res més a fer però l'any que ve s'haurà de demanar que la fira d'entitats ha d'estar en un lloc on hi passi bastanta gent i amb l'obertura del nou carrer Pere Calders hi ha l'opció d'utilitzar aquest espai. El carrer va de la plaça de l'Ajuntament a la Plaça Llibertat.