dijous, 5 de febrer del 2009

La negociació del conveni dels treballadors/es municipals està aturada

Ja fa un any que en teoria s'està negociant el nou conveni laboral pels treballadors/es municipals de l'Ajuntament de Molins de Rei i no hi hagut practicament cap avenç significatiu. Quan parlo de teoricament ho dic perquè l'equip de govern (IiE, ERC i CiU) no està mostrant gaire voluntat per arribar a un acord i així ho demostren les constants anulacions de reunions a última hora o quan arriben tard.

És curiós veure com la gent de l'equip de govern son companys de sindicat amb alguns dels representants dels treballadors/es però a l'hora de negociar sembla que alguns no s'enrecorden del seu passat sindicalista quan han tocat una mica de poder, encara que siguin simplement regidors d'un ajuntament.

Segurament l'equip de govern està jugant amb el fet què de cara a la ciutadania els "funcionaris" tenen molt mala fama i fins i tot un govern que no cedeixi a les reivindicacions d'aquests serà ben vist per la majoria de molinencs i molinenques. Però quan estem parlant de millorar el conveni sobretot hem de pensar en aquelles categories laborals més baixes, que realment també pateixen els afectes de la crisi i la constant pèrdua del poder adquisitiu.

És evident que hi ha càrrecs de confiança i càrrecs alts i intermitjos que segurament ja tenen un molt bon sou i no els hi preocupa gaire si hi haurà un nou conveni o no. I per tot això crec que és inadmissible que el Sr. Enric Franch (IiE) i tot l'equip de govern com a corresponsables es tanquin en banda d'aquesta manera. Ells amb els seus sous desorbitats no tenen problemes però a l'ajuntament hi ha molts treballadors/es que si que en tenen o en tindran amb la situació que estem vivint.

Als polítics que governen aquest poble se'ls hi hauria de caure la cara de vergonya quan parlen de defensa dels drets dels treballadors o quan impulsen programes de mediació. El que han de fer és menys parlar i més demostrar-ho amb fets. Suspendre reunions a última hora o arribar molt tard sense justificació és voler arribar a una solució negociada? Negar que els treballadors/es municipals puguin recuperar el poder adquisitiu perdut en els últims anys és defensar els seus drets? Pujar-se el sou més d'un 33% si que és defensar els interessos dels polítics però malauradament estem parlant dels interessos personals... què trist...

Ara per començar el proper dimarts hi ha una assemblea de treballadors/es municipals i veurem si hi ha mobilitzacions properament...

PD: imatge extreta de la plana web Amanides Molineres


3 comentaris:

Anònim ha dit...

CON LA SUBIDA DE SUELDO DE LOS POLÍTICOS, LES TENDRIA QUE CAER LA CARA DE VERGUENZA MAREAR A LOS FUNCIONARIOS POR UN INSIGNIFICANTE 2% DEL IPC CATALAN.

CLARO, DESPUES DE LOS DOCE MILLONES QUE SE LLEVÓ EL FRANCH DE FINIQUITO DE LA GALLINA BLANCA , TIENE LA VIDA RESUELTA Y AHORA "PUTEA" A LOS FUNCIONARIOS.

ES UN CARADURA.

CUANTO CUESTA A LOS CIUDADANOS LAS HORAS PERDIDAS POR LOS REPRESENTANTES SINDICALES QUE HAN DE DEJAR SU TRABAJO PARA ASISTIR A LAS REUNIONES Y QUE LUEGO EL FRANC Y SU MANO DERECHA EL MONTSERRAT NO SE PRESENTAN?

MÁS DE 2.500 EUROS POR SESIÓN.

QUÉ VERGUENZA.

EN ESTOS MOMENTOS, LLEVAN GASTADO LA MITAD DE LO QUE LOS FUNCIONARIOS REIVINDICAN.

ACCOUNTABILITY

Anònim ha dit...

No fueron 12 millones fueron 18, y le ayudaron en la negocición la cúpula de CC OO, que no son los mismos que las bases.
Cuando llegan al poder son capaces de vender a quien sea para mentenerse en él. Claro que normalmente siempre llegan los mas "trepas" y el Franc lo es mucho

Anònim ha dit...

Crec que la foto és insultant i no és el que s'hauria d'esperar d'un partit polític, feu vergonya! Alguna vegada Iniciativa s'ha mofat de vosaltres? doncs apreneu pocavergonyes!