dijous, 5 de febrer del 2009

Resum del ple municipal del 28 de gener de 2009

En l’últim ple municipal del 28 de gener de 2009 es van tractar diferents punts, dels quals des de la CUP volem destacar el nostre posicionament en els següents punts:

Aprovació de les tarifes del servei públic de Biomassa de calefacció i agua calenta al barri de la Granja per l’any 2009
La CUP va votar en CONTRA de l’augment del 5% de les tarifes de la Biomassa perquè entenem que aquest increment és molt superior a l’increment de l’IPC interanual, que s’ha situat al voltant de l’1,5%. Un cop més el poder adquisitiu dels molinencs i molinenques s’ha vist disminuit després d’increments similars en les Ordenances Fiscals o en les tarifes del Molins Bus i de l’aigua.

També des de la CUP vàrem exigir a les administracions supramunicipals que col•laborin més activament amb el sistema de generació d’energia a partir de la Biomassa. Molins de Rei en el seu temps va ser innovador en aquest camp i l’empresa Molins Energia arrossega un deute important arran dels imprevistos que ha patit la implantació d’aquest sistema i de la poca ajuda d’altres administracions. Això ha generat uns increments de tarifes superiors degut als deutes acumulats, que han fet que els preus cada cop siguin més similars als del Gas Natural i segons la previsió pel 2009 s’arribarà a igualar la tarifa de la biomassa amb la del Gas Natural.

Resolució sobre l’atac de l’estat israelià contra el poble palestí
La CUP es va ABSTENIR en la votació de la resolució del Fons Català de Cooperació sobre el conflicte a Orient Mitjà. Des de la CUP vàrem demanar que s’afegís un punt pel qual l’ajuntament donés suport al manifest “Prou complicitat amb la massacre del poble palestí”, redactat per la plataforma que va mobilitzar més de 100.000 persones el passat 10 de gener a Barcelona, i que té el suport de més de 400 entitats dels Països Catalans.

Davant de la negativa de la resta de grups d’afegir aquest manifest, en el qual es denuncia la complicitat dels governs català, estatal i europeu amb l’estat d’israel, des de la CUP no vàrem votar a favor d’un text que no denunciava enèrgicament el constant atac de l’estat d’Israel contra el poble palestí ni tampoc denunciava el reforçament dels acords entre la UE i el Govern Català amb l’estat terrorista d’Israel ni denunciava el comerç d’armes entre l’estat espanyol i Israel.

Des de la CUP vàrem decidir posar-nos al costat de la societat civil que va sortir al carrer per demanar la llibertat del poble palestí i per denunciar la complicitat amb la que compta l’estat d’Israel i per això no donarem suport a resolucions que no aportin solucions reals al conflicte i que només intenten rentar la imatge dels governs occidentals.

Moció de la CUP per la suspensió de les expulsions dels estudiants de la UAB
La moció presentada per la CUP en solidaritat amb els estudiants de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) expulsats arran de les lluites en contra del Pla de Bolonya fou rebutjada amb el vot en contra d’ Iniciativa i Esquerra, PSC, ERC, CiU i PP i amb l’únic vot a favor de la CUP.

Des de la CUP lamentem que la resta de grups municipals no es solidaritzin amb els 6 estudiants expulsats en base a un reglament del 1954, en ple franquisme, i en base a uns suposats incidents violents que es van generar a partir de la intervenció d’agents de seguretat privada davant d’una ocupació pacífica dels estudiants en protesta contra el Pla de Bolonya.

Creiem que aquestes sancions formen part d’una estratègia per criminalitzar i desmobilitzar la lluita estudiantil contra l’aplicació sense consens de l’anomenat Pla de Bolonya i demanem, com diu a la moció, que s’obrin vies de diàleg i consens amb els estudiants per aconseguir frenar els aspectes que fomenten la privatització de l’ensenyament públic. No entenem com l’Ajuntament de Molins de Rei no va aprovar aquesta moció, tal i com han fet els ajuntaments de Sallent i Vilafranca del Penedès, entre d’altres.


Moció per la internacionalització del dret de decidir a tenir un estat propi del poble català
La moció presentada per la campanya “10 mil a Brusel•les” fou aprovada amb 14 vots a favor (CUP, ERC, CiU, IiE) i 7 abstencions (PSC, PP). Des de la CUP valorem molt positivament l’aprovació d’una moció que vol portar als carrers de la capital europea la reivindicació del dret d’autodeterminació del poble català. Creiem molt positiu que aquesta iniciativa hagi sorgit de la societat civil però des de la CUP sempre apostarem perquè aquest dret vagi més enllà d’un simple referendum sinó que entenem que l’autodeterminació s’ha d’estructurar en base al marc territorial dels Països Catalans i que la societat catalana també participi activament per decidir quin model de societat volem. La garantia d’un veritable procés d’alliberament nacional on també es construeixi un país socialment just i sostenible passa per l’articulació del dret d’autodeterminació des de la base de la societat catalana.