dijous, 19 de març del 2009

Vídeo sobre la repressió policial dels Mossos contra els i les estudiants



Aquest potser ha estat el vídeo més impactant de les càrregues dels Mossos d'Esquadra contra els i les estudiants. Les imatges ja ho diuen tot.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

SANTI:

aquest iluminat de verd, el detenen perque dona una patada al furgo dels mossos. Aquest video esta muntat de manera tendenciosa eh...

Vale que les carregues van ser exagerades, pero les cadires tampoc volen soles.

Àlex Maymó i López ha dit...

Els Mossos d'Esquadra fan fora per la força a la gent que està sentada i ells porten un escut i una porra mentre que els estudiants ja tenen prou feina en protegir-se. Si que volen cadires, però jo ho trobo normal que passi això quan ha vingut una gent armada fins les dents que t'ha fet fora d'un lloc amb violència o s'han de deixar pegar els estudiants sense més?

Jo en una situació també em defensaria com fós davant d'una gent que carrega sense cap mirament. Jo no se si has vist en directe alguna càrrega policial en directe però la brutalitat és la tònica general de la policia.

Els periodistes no crec que donessin una patada a una furgoneta i també van rebre de valent.

Anònim ha dit...

En un moment de nervis potser que facis coses que no faries mai. Una podria ser agredir a una persona indefensa, una altra podria ser donar-li una puntada de peu a un objecte inanimat com ara un cotxe de color blau. Hi ha una línea molt clara entre una actuació i l'altra.
L'únic interessant és saber per què els mossos es van comportar com ho van fer.
Avui, a la ràdio, han explicat diverses teories. Una és que en Saura li fa la punyeta al Maragall i fa el desallotjament coincidint amb la vaga de profes. L'altra és que els mossos li fan la punyeta al Saura i atonyinen als seus possibles votants.
Corre el rumor que hi ha blogs dels mossos on ja fa dies que van dient que tenen ganes de sortir a passar-s'ho bé. Això ho desconec.
Per a mi qui pitjor ho ha fet ha estat el rector. No puc entendre que el rector d'una universistat amb el lema 'Perfundet omnia luce et libertas' cridi a la policia per fer fora els estudiants de la seva universitat.
Quan el cara de cigró manava va fer esborrar la paraula 'libertas'. Ara, el rector troba que queda bé a l'escut però la despullat del seu significat.
Dimissió del rector de la UB per babau.

Núria

Anònim ha dit...

SANTI

Nuria, estic d'acord amb el que dius, pero crec que les coses s'han de mirar desde un punt de vista neutral.

L'únic amb el que no estic d'acord del que dius és que, el rector i els manifestants van fer un pacte per tancarse a la facultat. El pacte consistia en que ell (el rector) no s'oposava a l'okupació d'aquell espai, sempre i quan els okupes dexessin assistir a classe a la resta d'alumnes, que tenien el dret de fer-ho i, segon, que no generessin violència.
Sé en primera persona que, els okupes entraven a les classes i muntaven "shows" per parar-les, i sé que van agredir a un alumne que es va queixar perquè ell volia que les classes continuessin.

Per altra banda, si no és la policia, qui els hauria d'haver tret d'alla?

Repeteixo que no estic gens a favor de les formes amb que s'ha fet, pero estic a favor de que els estudiants que volien anar a classe, hi anessin (i crec que són bastants més dels que van participar a les manifestacions de forma activa).

Àlex Maymó i López ha dit...

La veritat és que no se si es veritat o no el cas d'aquesta agressió puntual a un alumne però igualment no es pot prendre una decisió per un fet aïllat quan la ocupació pacífica portava 4 mesos.

Els sindicats que s'oposen al Pla Bolonya representen la majoria en les eleccions que es realitzen a les diferents universitats i quan s'han fet referendums ha guanyat clarament l'oposició al Pla Bolonya.

És evident que hi ha molts estudiants que no es manifesten en contra però segurament tampoc ho farien a favor si es donés el cas. Així va la societat, que cada cop la gent pensa més en interessos personals que no pas en els col·lectius.

Si seguim en aquest argument podríem arribar a afirmacions tan inversemblants com la de dir que la majoria de ciutadans estan a favor d'ETA perquè no son una majoria la que es manifesten al carrer quan hi ha atemptats mortals.

Per tant, el primer que s'ha de fer per part de les autoritats és reconèixer que el Pla Bolonya genera un rebuig molt important entre els estudiants i cal que es negociï. Buscar l'excusa d'un fet aïllat per desallotjar-los és un argument molt trist.

I per seguir amb el què es deia abans jo defenso l'absolució de tots els detinguts/des del dimecres hagin o no donat una patada a una furgoneta. A veure si els Mossos podran repartir impunement i per donar una patada et detenen... quina vergonya!!!