dijous, 30 d’abril del 2009

Dos molinencs/ques han estat detingudes per una acció solidària

Dues persones s'han despenjat a un quart de deu del matí del pont de l'autopista B-23, a l'alçada de la TV3, i han desplegat una pancarta on es llegia "Insubmissió a les penes-multa".

L'objectiu d'aquesta acció és denunciar públicament la situació d'una persona que s'ha declarat insubmisa a pagar una pena-multa, motiu pel qual està complint 10 dies de presó al Centre Penitenciari de Quatre Camins.

A més l'acció s'emmarca en una campanya de denúncia a les penes-multa que, a part de ser una eina per castigar i desgastar econòmicament a les persones i als moviments socials amb opinions crítiques, són una mesura injusta que l'únic que fan és castigar la pobresa, ja que només permeten evadir la presó a aquelles persones que tenen prous recursos econòmics per pagar-ho.

Aquesta acció concideix quan es compleix el tercer dia des de l'ingrés a la presó de la persona insubmisa. El jutjat numero 1 d'Esplugues el va condemnar a complir 10 dies de presó arrel d'una acció de denúncia pública del projecte urbanísitic i especulatiu Pla Caufec.

Des d'aquí evidentment em solidaritzo amb aquests dos molinencs/ques i en demano la seva absolució i la llibertat immediata ja que ara mateix es troben detinguts a la Comissaria dels Mossos a Esplugues de Llobregat.

A continuació us reprodueixo un comunicat referent al tall de la carretera que es va produir ahir a Molins:


MOLINS, VILA SOLIDÀRIA I INSUBMISSA!

Després de la detenció i l'ingrés a presó del veí d'Esplugues, insubmís a les p€n€s multa, el passat dilluns, Molins s'ha afegit a les mostres de solidaritat:

A la vila, avui dimecres 29 d'abril a les 8 del matí, un grup de persones solidàries tallaven el trànsit de l'Avinguda Barcelona a l'alçada de la plaça de la Bàscula amb cadenes, balles i una pancarta on s'hi llegia “A LA REPRESSIÓ: DESOBEDIÈNCIA. A LES P€N€S MULTA: INSUBMISSIÓ” en un intent de visibilitzar un conflicte silenciat pels que s'omplen les mans de din€rs. A plena hora punta, la carretera ha estat tallada durant mitja hora, i a l'acció no hi ha hagut ni identificades ni detingudes.

La llibertat no té preu!
Si toquen a una, ens toquen a totes!

SOLIDÀRIES, DESOBEDIENTS I INSUBMISSES DE MOLINS
http://barcelona.indymedia.org/newswire/display/370891/index.php