dilluns, 4 de maig del 2009

Xerrada sobre els crims d'estat a Colòmbia


COLÒMBIA

Presentació de vídeo i Xerrada sobre el Moviment de Víctimes de Crims d'Estat (MOVICE).

A càrrec de Luz Helena Hache, representant del MOVICE.

A Colòmbia, membres de l'exèrcit colombià assassinen civils, generalment camperol/es o joves de sectors empobrits, que desprès són uniformats/des com a guerrillers/es amb l'objectiu de mostrar més baixes en combat, de l'anomenada "lluita contra el terrorisme".

DIMECRES 6 DE MAIG 20:00h LOCAL DE LA CUP (C/ Verdaguer 62, Molins de Rei).


Fan possible aquest cicle de xerrades:

Endavant , Ateneu Mulei , CUP Molins de Rei, Intersindical-CSC , Escola Itinerant de Solidaritat, Brigada Ali Primera

-----------------------------------------------------------------
PROPERS ACTES:
-----------------------------------------------------------------
BOLÍVIA

Dijous 21 de maig. 20:00h Ateneu Mulei (C/ de l’Església 10, Molins de Rei)

Vídeo- fòrum. "Humillados y ofendidos".

Dir. César Brie, Teatro indígena de los Andes

Documental sobre els actes de violència en contra de indígenes a la ciutat de Sucre (Bolivia) el dia 24 de maig de 2008. Recordant que el racisme present a Bolívia des de fa segles, ha esdevingut un dels principals problemes del procés de alliberament social i cultural del país.

------------------------------------------------------------------

VENEÇUELA

Dijous 4 de juny. 20:00h Local de la CUP (C/ Jacint Verdaguer 62, Molins de Rei)

Des que Hugo Chávez va accedir a la presidència de Veneçuela l’any 1998 s’ha iniciat un procés que té com a protagonistes i garants les classes populars organitzades. Aquestes classes han impulsat, i impulsen, les iniciatives a través de les quals el govern veneçolà aprofundeix en la revolució Bolivariana.

Veneçuela s’està convertint en el nou referent de l’esquerra mundial, en la nova llum de la llarga nit capitalista. Però tenim una revolució, o un conjunt de reformes que tracten d’humanitzar el capitalisme? Què és el procés revolucionari bolivarià? Què passa a Veneçuela? Un membre de la brigada catalana-veneçolana Ali Primera compartirà la seva experiència.

2 comentaris:

SanTiago Pons ha dit...

( A Colòmbia, membres de l'exèrcit colombià assassinen civils, generalment camperol/es o joves de sectors empobrits, que desprès són uniformats/des com a guerrillers/es amb l'objectiu de mostrar més baixes en combat, de l'anomenada "lluita contra el terrorisme". )

Això és una bestiesa Alex!Que expliquin els crims i animalades de les Farc, això si que son veritats! per desgràcia he tingut amics segrestats, un d'ells, per sort,va escapar i ara torna a ser ministre! en fi, una llàstima de gent! Salut i kms!

Àlex Maymó i López ha dit...

Hola Santi,

La premsa ja en parla a totes hores de les accions de les FARC però no diu res de les accions de l'estat colombià i dels seus mercenaris (paramilitars).

A banda de tenir amics o no afectats de primera ma pel conflicte armat s'ha d'intentar conèixer tots els posicionaments i això és el que intentem amb aquest acte ja que els mitjans només parlen de la versió del govern colombià.

A Colòmbia cada any moren centenars de sindicalistes a mans de suposadament incontrolats o paramilitars, que després han estat indultats en molts casos pel Govern. Ja no parlem quan també van ser assassinats milers de càrrecs electes, inclosos alcaldes i diputats, d'un partit d'esquerres anomenat Unión Patriotica (UP). I tot això no surt mai als mitjans de comunicació...